Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Протягом місяця на телефон довіри 15-00 надійшло більше тисячі звернень щодо домашнього насильства та стресу через війну

30 січня 2023 року, 14:19

Протягом січня на телефон довіри 15-00 Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству надійшло більше тисячі звернень щодо домашнього насильства та стресу, викликаного війною. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

 «Із 1 січня Центр отримав 1124 звернення про психологічну підтримку та допомогу. Але більшість із них стосувалися стресу, спричиненого війною. Це і страх смерті, втрати родини, страху опинитися в окупації та інше. Безпосередньо звернень щодо насильства в родинах надійшло 297, із яких 213 від жінок та 84 – від чоловіків. У притулку за цей час перебувало 7 осіб – 5 жінок і 2 дитини. Кімнатами кризового реагування скористалися 23 особи. Також у місті працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які протягом місяця надали 98 консультацій. Із них 76 для жінок та 12 для чоловіків», – зазначила Марина Хонда.

 Служба телефону довіри Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству працює 24/7 для всіх, хто потребує допомоги за номерами: 15-00 (зі стаціонарного), 044-272-15-00 (з мобільного).

Окрім цього, Центр надає онлайн-консультації у Skype (dovira1500).

Також можна отримати очну допомогу фахівців безпосередньо в Центрі гендерної рівності, запобігання та протидії насильству за адресою: вул. Юрія Іллєнка, 20.

«Пам’ятайте, що ви не самі і можете отримати психологічну, первинну юридичну та правову допомогу», – нагадала Марина Хонда.

За потреби постраждалим надають місця безпечного перебування у Притулках та Кімнатах кризового реагування Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]