Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проведення конкурсу на право оренди кінотеатру «Київ» відбудеться 15 квітня за повної відкритості для громадськості – Володимир Слончак

22 березня 2019 року, 13:46

Сьогодні у газеті «Хрещатик Київ» опубліковано умови конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ», який відбудеться 15 квітня у приміщенні Київської міської державної адміністрації. Столиця забезпечить повну відкритість конкурсу, що дозволить громадськості слідкувати за процесом відбору нового орендаря. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Слончак.

«Міська влада спільно з громадськістю прописала умови конкурсу так, аби за кінотеатром «Київ» у подальшому було збережено його фестивальне та артхаусне спрямування. Також встановлено стартову оренду плату згідно з оцінкою та враховуючи тип використання будівлі. Наступним нашим кроком стане проведення відкритого конкурсу з відео- та аудіофіксацією», – зазначив заступник голови.

Володимир Слончак переконаний, що такі послідовні та прозорі дії дозволять обрати гідного орендаря, який збереже в Києві кінотеатр із відповідним профілем та зробить його роботу більш ефективною для містян.

Нагадаємо, що новий орендар має забезпечити виконання кінотеатром певних вимог.

Кінотеатр має надавати значну увагу популяризації українського національного кінематографу (який має складати не менше 30% загального репертуару) та здійснювати прем’єрні покази фільмів українського виробництва.

Кінотеатр має продовжити свою роботу у форматі фестивального центру столиці, співпрацюючи з найбільшими міжнародними кінофестивалями, у тому числі КМКФ «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеський міжнародний кінофестиваль та іншими.

Потрібно забезпечити вільний доступ до кінотеатру глядачів з інвалідністю та маломобільних категорій населення, облаштувавши для цього пандуси на сходах та спеціальні вбиральні.

Особлива увага має бути приділена освітнім та дитячим програмам, зокрема, частина заходів має носити благодійний характер, адресований незахищеним верствам населення та дітям із багатодітних, малозабезпечених родин тощо.

Орендар має активно співпрацювати з посольствами та культурними центрами країн світу з метою регулярного проведення фестивалів національного кіно цих країн.

Здійснювати покази артхаусного кіно.

Забезпечити публічне обговорення планів роботи кінотеатру та міжнародних програм у ньому протягом 30 днів із моменту підписання договору оренди.

Передбачити максимально ефективне використання площ кінотеатру для облаштування там культурно-мистецьких просторів та надання супутніх послуг (офіс кінофестивалю, коворкінг, конференц-зали, семінари та розвиваючі програми, попкорн-бар, кафе).

Учасник конкурсу має бути суб’єктом кінематографії та отримати прокатне посвідчення на право розповсюдження та демонстрації фільмів, яке видається Держкіно.

Також новий договір оренди передбачає, що протягом терміну його дії, який становить 10 років, Київська міська рада не буде приймати рішення щодо приватизації цього об’єкту.

Ознайомитися з умовами конкурсу та переліком документів, які подаються претендентами для участі в конкурсі, можна на веб-сторінці Департаменту комунальної власності м. Києва за посиланням: http://www.gukv.gov.ua/23188-2/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]