Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проєкт Плану дій «Зелене місто» для Києва винесений на громадське обговорення

05 листопада 2021 року, 16:24

Проєкт Плану дій «Зелене місто» для міста Києва, що розробляється у рамках Програми «Зелені міста» Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), винесено на громадське обговорення. Із документом можна ознайомитися на Єдиному веб-порталі територіальної громади міста Києва за посиланням: https://bit.ly/2ZYA9Ry. 

План дій «Зелене місто» для Києва є документом стратегічного планування, що стосується довгострокового покращення стану довкілля та екологічних активів міста через пом’якшення тиску секторів, серед яких:

  • транспорт;
  • промислові підприємства, будівлі та енергетика;
  • водопостачання та водовідведення;
  • поводження з відходами;
  • землекористування.

Громадське обговорення починається сьогодні, 5 листопада, та триватиме 30 календарних днів – до 6 грудня включно. Представники громадськості можуть надати письмові зауваження і пропозиції у друкованому та електронному вигляді.

Зауваження та пропозиції слід надавати до Департаменту економіки та інвестицій КМДА на електронну пошту: [email protected] або на поштову адресу: 01044, м. Київ, вул. Хрещатик, 36.

Нагадаємо, план дій «Зелене місто» – це оцінка та визначення пріоритетів екологічних проблем на основі конкретних показників та розробка дій для подолання викликів за допомогою відповідних заходів та інвестицій у сталу міську інфраструктуру.

План визначає комплекс заходів, що сприятимуть та стимулюватимуть забезпечення публічних чи приватних зелених інвестицій у такі сектори як: міський транспорт та мобільність, енергоефективність будівель та централізоване енергопостачання, водопостачання та водовідведення, управління відходами, стійкість міста та природоорієнтовані рішення, «розумне місто» та управління даними.

Проєкт Плану дій «Зелене місто» для міста Києва розробляється у рамках Програми «Зелені міста» Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), яка надає підтримку містам-партнерам у системному подоланні викликів кліматичних змін, забезпеченні політичних та стратегічних засад сталого майбутнього та інвестуванні у сталу міську інфраструктуру.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]