Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Районні Форуми розвитку громадянського суспільства цьогоріч зібрали понад 2500 учасників зі 150 громадських організацій

23 листопада 2021 року, 14:00

Діалог між владою та громадськими організаціями, а також наявні механізми участі дозволяють громадським організаціям вирішувати актуальні проблеми та впливати на розвиток міста. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час Київського форуму розвитку громадянського суспільства.

«Уже шість років поспіль Департамент суспільних комунікацій проводить Форуми розвитку громадянського суспільства. Цього року такі форуми пройшли на відкритих просторах у кожному районі Києва, а участь у них взяли понад 2500 осіб зі 150 громадських організацій. Це говорить про те, що діалог між владою та громадою існує, а наявні механізми участі, як то Громадський бюджет, чи конкурси проектів, дають можливість вирішувати актуальні та важливі питання. І звісно ж, це додаткова комунікація», – зазначила Марина Хонда.

Вона також зауважила, що зазначені механізми участі дають громадським організаціям можливість виконувати частину тих функцій, де недопрацьовує влада.

«Це звична європейська практика, яка дає не тільки можливість вирішення проблем благоустрою району, а й сприяє створенню нових робочих місць. І завдання влади – сприяти участі громадськості у прийнятті рішень», – наголосила заступниця голови КМДА.

Марина Хонда додала, що на сьогодні існує багато механізмів, які дозволяють громаді простіше і швидше комунікувати з владою. Наприклад, система електронних петицій чи електронного голосування. Також із органами влади можна комунікувати через більшість месенджерів та в соціальних мережах, і сьогодні місто продовжує розвивати засоби комунікації із громадою.

Форум розвитку громадянського суспільства

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]