Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Результати проекту «Чесна парковка» за 5 днів громадського моніторингу (з 12 до 16 червня)

19 червня 2017 року, 17:40

Із 12 червня на трьох паркувальних майданчиках, а саме: на вул. Володимирській, 50 (навпроти Національної опери України), площі Івана Франка (навпроти Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка), вул. Прорізній (від вул. Володимирської до вул. Паторжинського) громадські монітори посилили інформаційну кампанію серед водіїв. Зокрема, на паркувальних майданчиках у рамках проекту розповсюджували інформаційні матеріали про способи безготівкової оплати за паркування. Також на майданчиках запрацювали нові контролери служби паркування, відібрані за результатами конкурсу. Головними вимогами до кандидатів на посади контролерів були відсутність попереднього досвіду роботи паркувальником і проходження спеціального тренінгу.

Завантаженість паркувальних майданчиків складала в середньому 85%. Зокрема.

Надходження. Загальна сума надходжень від сплати за паркування за 5 днів склала 6090 грн, зокрема:

1. площа Івана Франка – 2700 грн* (у перший день, 12 червня, «старий» паркувальник не вийшов на роботу, що спричинило зменшення надходжень);

2. вул. Володимирська, 50 – 1370 грн.;

3. вул. Прорізна, 27-19 – 2020 грн.

Варто зазначити, що впродовж 5 днів на майданчиках періодично виникали проблеми з РРО – пристроєм, який дозволяв приймати оплату від водіїв та видавати чеки про сплату.

Несплата. Через несплату водіїв за 5 днів міський бюджет недоотримав 3550 грн. Моніторами зафіксовано 144 випадки несплати водіями за паркування.

1. площа Івана Франка – 2000 грн. (60 випадків);

2. вул. Володимирська, 50 – 100 грн. (7 випадків);

3. вул. Прорізна, 27-19: 1450 грн (77 випадків);

Робота паркувальників. Із 13 червня на трьох паркувальних майданчиках запрацювали нові, спеціально відібрані та навчені паркувальники. Серед негативних сторін їхньої роботи громадські монітори відзначали пасивність у роботі та невпевненість через брак досвіду. Серед позитивів – комунікабельність і відповідальність.

Реакція водіїв. У цілому водії вже ознайомилися з проектом і роботою нових паркувальників (із 12 червня монітори розпочали роздачу водіям спеціального інформаційного матеріалу про мету проекту, роль водія та завдання паркувальників і моніторів на майданчику). Кілька разів на майданчиках виникали випадки непорозуміння між водіями та новими паркувальниками (особливо на майданчику на пл. Івана Франка). Однак ситуації вдавалося владнати, у тому числі завдяки інформаційній роботі з водіями та роз’ясненню цілей проекту.

Також, за інформацією моніторів, неодноразово траплялися випадки, коли водії самостійно хотіли заплатити, користувалися паркоматом, активно цікавилися проектом, роботою монітора та паркувальника.

Ініціатива реалізується в рамках проекту IWPR Ukraine за підтримки МЗС Нідерландів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]