Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

РНБО не полишає намірів побудувати чергову висотку замість скверу біля метро Сирець: Правоохоронці тиснуть обшуками на міську владу (+фото)

19 жовтня 2021 року, 9:12

Апарат РНБО хоче забудувати зелену зону біля станції метро «Сирець» на вул. Щусєва багатоквартирними будинками з паркінгами. Тривають судові тяжби, а правоохоронці влаштовують обшуки в підрозділах міської влади.

Історія цієї ділянки непроста. У 2009 році вона була передана апарату РНБО України в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури.

Однак у 2019 році було встановлено, що ділянка не використовується за призначенням, будівництво не було розпочато. Натомість, на земельній ділянці утворилося стихійне сміттєзвалище.

Мешканці Шевченківського району неодноразово зверталися з проханням щодо створення скверу замість сміттєзвалища та руїн. Тим більше, що початково (до отримання РНБО) земельна ділянка була визначена як територія зелених насаджень.

Враховуючи ці факти, у 2019 році КМДА припинила право постійного користування ділянкою. Наразі міська влада привела територію до ладу. Вивезено сміття, здійснено благоустрій. А у подальшому у планах мерії – облаштувати сквер для відпочинку мешканців району та міста.

Апарат РНБО не полишає спроб повернути собі приведену до ладу земельну ділянку, в судовому порядку.  На теперішній час cудова тяжба триває.

Водночас правоохоронні органи, діючи в інтересах РНБО, продовжують систематичний тиск на міську владу, влаштовуючи обшуки та допити.

Нагадаємо, раніше міська влада заявляла, що оскаржуватиме рішення суду щодо повернення зеленої зони біля метро «Сирець» у використання апарату РНБО для забудови.

Плани забудови апарату РНБО

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]