Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Роботи з благоустрою Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» виконані на 80% – Олександр Спасибко

30 серпня 2016 року, 16:16

30 серпня під головуванням Міністра культури України Євгена Нищука відбулася виїзна нарада щодо підготовки заходів у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії у Бабиному Яру. Міністр культури разом із заступником голови КМДА Олександром Спасибком оглянули територію Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», де зараз тривають роботи з упорядкування та облаштування паркових алей – Алеї Праведників та Алеї Мучеників.

Олександр Спасибко розповів, що проектом передбачено облаштування  близько 13 800 квадратних метрів нових доріжок з покриттям гранітною шашкою та бруківкою, облаштування 15 500 квадратних метрів газонів, встановлення 149 опор загального освітлення та ліхтарів, а також влаштування системи поливу газонів та монтаж паркових лавок та урн для сміття.

«Передбачено перенесення пам’ятного знаку розстріляним дітям, встановлення декоративної композиції пам’яті розстріляних ромів та ремонтні роботи на пам’ятному знаку «Менора», – додав він.

Для фінансування робіт передбачено субвенцію з Державного бюджету у розмірі 29,4 млн грн, окремо 1,47 млн грн виділено з бюджету міста.

«Влада на всіх рівнях має об’єднати зусилля та створити гідний меморіал пам’яті у Бабиному Яру», – зазначив Олександр Спасибко, додавши, що роботи із впорядкування території заповідника тривають за графіком і наразі виконані на 80%.

Орієнтовний термін завершення робіт – середина вересня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]