Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Роман Лелюк: Під час благодійної акції вдалося зібрати 31 літр крові, який може врятувати понад двісті життів

10 вересня 2021 року, 15:51

У столиці відбулась благодійна акція зі збору крові, у якій взяли участь 66 осіб. До заходу долучилися працівники структурних підрозділів КМДА, зокрема, Департаменту суспільних комунікацій, Управління туризму та промоцій, а також Оболонської і Шевченківської районних державних адміністрацій. Акцію організував Центр публічної комунікації та інформації Департаменту суспільних комунікації КМДА спільно з Київським міським центром крові та Київської міською організацією Червоного Хреста.

Акція тривала протягом двох днів на базі Vcentri HUB в Шевченківському та Оболонському районах. Таким чином організатори мали на меті поповнити міський банк крові та познайомити з районними відкритими громадськими просторами якомога більше киян.

«Дуже приємно, що наші відкриті громадські простори Vcentri HUB розвиваються. На їх базі відбувається все більше громадських ініціатив – зі шкільного самоврядування до заходів для інститутів третього віку. Ми хочемо, щоб усі активні громадяни знали, що є такі простори, де вони можуть знайти для себе щось цікаве або реалізувати власні ініціативи. І сьогодні з нашими партнерами ми проводимо надзвичайно важливу акцію зі збору крові. Один донор може врятувати три життя, а нам під час акції вдалося зібрати 31 літр крові, який може врятувати більше двохсот життів», – розповів директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк, який теж долучився до акції як донор.

Щоб здати кров, добровольцям потрібно було лише дотримуватися медичних рекомендацій напередодні та прийти у визначений день до одного із Vcentri HUB із посвідченням особи. Усі необхідні аналізи, реєстрацію, підготовку та забір крові організатори проводили просто на місці.

Благодійна акція зі збору крові

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]