Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розпочалась реконструкція каналізаційного колектору на вулиці Вербовій

21 грудня 2018 року, 16:55

Розпочалась реконструкція 70-метрової ділянки каналізаційного колектору Д=1250 мм, який забезпечує відведення стічних вод житлового масиву Оболонь. Про це повідомили у ПрАТ «АК «Київводоканал».

Вперше в Україні використовується нова технологія санації труб, яка була розроблена у Японії та нині популярна у країнах Євросоюзу. Спеціалісти «Київводоканалу» на практиці вивчають новий метод під керівництвом німецьких фахівців.

Як повідомили у «Київводоканалі», завдяки вчасній реконструкції можна буде уникнути масштабної аварії та ризикам, які виникають через зношеність каналізаційної мережі. Це не лише можливі ускладнення руху транспорту через техногенні чи надзвичайні ситуації, а й виникнення інфекційних та епідеміологічних захворювань у разі порушення роботи каналізаційного колектору.

Роботи з реконструкції цієї ділянки колектору на вулиці Вербовій планують завершити до нового року.

За технологією, всередині колектору робиться армування – створюється сітка з арматури, – на яку потім вміщуються сегменти труби з поліпропілену, що стійкий до фізичних пошкоджень та зносу, також характеризується низькою паро- і газопроникністю, що виключає газову корозію, якій найчастіше піддаються труби з залізобетону. Для з’єднання сегментів та кіл використовуються корозієстійкі метвироби – болти та так звані «шпильки». У закладні елементи, тобто у проміжки між новою трубою, арматурою та старим колектором, закладається спеціальна суміш, яка виключає можливість витоку стоків тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]