Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розпочато процес реорганізації Центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб без постійного місця проживання

10 жовтня 2018 року, 18:16

Київський центр соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб, що не мають постійного місця проживання, буде реорганізовано. Відповідне рішення 9 жовтня 2018 року підтримали 68 депутатів на засіданні Київради.

«Необхідність прийняття рішення зумовлена тим, що існуюче Положення розроблене ще у 2006 р. На сьогодні питання соціальної реабілітації та інтеграції бездомних осіб у суспільство вимагає нових підходів до їх вирішення. Вказані заходи забезпечать комплексне обслуговування, здійснення соціальної роботи і надання якісних соціальних послуг бездомним особам. У тому числі бездомним, які відбули покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення її на певний термін», – зазначив директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, в оновленому Положенні, яке має розробити КМДА, передбачені такі основні структурні підрозділи:

  • відділення реінтеграції бездомних осіб;
  • відділення «соціальний готель»;
  • відділення соціальної адаптації звільнених осіб;
  • стаціонарне спеціальне відділення для постійного проживання бездомних осіб похилого віку та осіб із інвалідністю.

Фінансування Центру здійснюватиметься у межах видатків, що були передбачені на утримання Київського центру соціальної адаптації престарілих, інвалідів та осіб, що не мають постійного місця проживання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]