Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розпочато відкритий конкурс для митців на створення інноваційного артоб’єкта борщу в Києві

27 січня 2022 року, 11:38

Шеф-кухар Євген Клопотенко спільно з Київською міською радою оголосили відкритий конкурс серед професійних митців на створення та встановлення у столиці інноваційного артоб’єкта, присвяченого борщу. Про це повідомляє Київська міська рада.

Як розповів ініціатор ідеї, шеф-кухар Євген Клопотенко, мета створення артоб’єкта – популяризація борщу не лише як невід’ємної страви національної кухні, але й частини української культурної спадщини і маркеру національної ідентичності.

«Популяризувати борщ як українську страву можна традиційно через приготування, а можна і шляхом встановлення мистецького об’єкта в публічному просторі міста. Ми шукаємо креативне прочитання української кулінарної традиції на прикладі борщу, тому звертаємося до сучасних митців та запрошуємо представити своє бачення артоб’єкта», – підкреслив Євген Клопотенко.

Подати заявку для участі у конкурсі можна до 28 лютого 2022 року.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, артоб’єкт борщу має бути цікавим, неповторним та інноваційним задля того, щоб привернути увагу ширшого кола туристів та людей, які цікавляться національними особливостями України.

«Ми підтримуємо збереження нематеріальної культурної спадщини українського народу. Пріоритетним напрямом впровадження культурної політики є сприяння актуалізації та популяризації національного надбання. Задля того, щоб приваблювати більшу кількість іноземних відвідувачів ми розвиваємо гастротуризм. Саме тому плануємо встановити сучасний артоб’єкт із метою увіковічення української національної страви та створення першого в Україні неповторного публічного простору для відвідування. Артоб’єкт має бути створено з урахуванням інноваційних архітектурних рішень, світових скульптурних тенденцій та неповторного креативного задуму», – наголосив Володимир Бондаренко.

Запропонований митцями об’єкт може бути скульптурою, скульптурною інсталяцією, світловою інсталяцією, мультимедійною інсталяцією, лендартом, звуковою інсталяцією тощо.

До конкурсу запрошуються професійні митці, громадяни України. Для участі необхідно заповнити форму. З деталями конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Артоб’єкт буде виготовлено за кошти меценатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]