Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розвиток освітньої інфраструктури залишається пріоритетним для міської влади – Геннадій Пліс

07 вересня 2017 року, 14:13

 

Україна – одна з небагатьох країн, яка підтримує традицію збереження та розширення мережі комунальних дошкільних навчальних закладів. У більшості розвинених країн такого немає, там практикують приватні садочки. Про це під час ефіру на «Обозревателе» заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він зауважив, що столиця лідирує за кількістю дошкільнят. До зростання цього показника додається ще й постійний потік внутрішньо переміщених громадян, у яких, певна річ, є сім’ї з малими дітьми.

«Ми намагаємося влаштувати і дітей киян, і тих, хто прибув сюди на постійне чи тимчасове проживання. За три роки черга зменшилася з 15 тисяч до 5. Це, погодьтеся, хороший результат. Ми ремонтуємо та відкриваємо нові школи та садочки. Є певні труднощі, є зауваження, але головне – соціальна складова залишається опорною для міської влади», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Він переконаний: містяни із розумінням ставляться до кроків, які здійснює столична влада.

«Ми налагодили комунікацію, зробили свою діяльність прозорою, і це дуже важливо. Ми завжди закликаємо киян до співпраці, діалогу та взаєморозуміння. Ми хочемо конструктиву та приймаємо до розгляду всі пропозиції від активної громадськості, особливо ті, що стосуються соціальних проектів. Так, садочки і школи – потрібні, тож ми їх ремонтуємо та відкриваємо. Але не менш актуальні інноваційні центри, навчальні класи, а також доступність освіти. І це те, у чому ми дуже потребуємо активності людей», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]