Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Рухомий склад та зупинки транспорту дезінфікуватимуть, а пасажирів допускатимуть за наявності захисної маски – опубліковано документ

23 травня 2020 року, 11:36

Пасажирів допускатимуть у транспорт за наявності захисної маски. Про це йдеться у розпорядженні керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації № 47.

Кожні три години у салонах транспортних засобів мають проводити дезінфекцію.

Вагони метрополітену мають дезінфікувати під час заходу поїздів у електродепо та на пункти технічного обслуговування.

Так само дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену (обов’язково – перед відкриттям станцій метро).

У метрополітені мають забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході до приміщень станцій. У разі виявлення візуальних ознак гострого респіраторного захворювання – мають проводити температурний скринінг.

Не повинні допускати у метро пасажирів із температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання.

У підземці також мають забезпечити санітарні відстані не менше ніж 1,5 метри між пасажирами у чергах до кас та терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій.

У разі скупчення пасажирів – обмежуватимуть кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) із метою дотримання санітарних відстаней.

У транспорті мають інформувати пасажирів щодо встановлених протиепідемічних обмежень.

Водії, машиністи, кондуктори, контролери, інший персонал повинні забезпечити засобами індивідуального захисту. Окрім того, мають контролювати стан їхнього здоров’я. До роботи не повинні допускати осіб із ознаками респіраторного інфекційного захворювання та осіб, які потребують самоізоляції.

Відповідно до рішення постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, наземний громадський транспорт столиці відновлює свою роботу із 12:00 23 травня, метрополітен – із 25 травня.

Варто зазначити, що столичний метрополітен провів необхідні роботи для відновлення пасажирських перевезень.

Зокрема:

  • кожен потяг проходить дезінфекцію перед кожним рейсом зі значним запасом дії антисептичної речовини;
  • усі пасажирські зони дезінфікуються у посиленому режимі (ручки дверей, касові вікна, турнікети, поручні ескалаторів, вестибюлі та платформи станцій);
  • працівники забезпечені засобами індивідуального захисту для роботи з пасажиропотоком;
  • розміщено інформаційні матеріали щодо обов’язкового маскового режиму
  • вестибюлі та платформи станцій промарковано для дотримання соціальної дистанції.

Окрім того, на інформаційних панелях розміщено важливі дані щодо необхідності звернутися до лікаря за перших симптомів респіраторного захворювання, «гігієни кашлю», соціальної дистанції, маскового режиму, важливості використання рукавичок, миття рук після поїздок та уникнення доторків до обличчя.

Влада столиці та метрополітен закликають пасажирів після відновлення роботи підземки користуватися транспортом за нагальної необхідності.

Поліція у метрополітені готова до здійснення контролю за дотриманням правил.

Інфраструктура підприємства має можливості регулювання пасажиропотоку за необхідності.

Нагадаємо, що після відновлення роботи столичного транспорту сплатити за проїзд можна буде без черг за допомогою електронного квитка.

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці - підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial. 

Інспекція метрополітену перед відновленням роботи

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]