Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ще шість родин киян-учасників АТО отримають компенсацію за земельні ділянки

21 жовтня 2021 року, 12:47

Київрада підтримала проекти рішень, які передбачають виплату компенсацій за належні земельні ділянки шістьом родинам загиблих киян-учасників АТО/ООС. Про це повідомив директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий.

«Департамент соціальної політики підготував документи для ще шести родин загиблих (померлих) учасників АТО. Відповідні комісії розглянули заяви уповноважених членів цих родин і погодили виділення матеріальної допомоги відповідно до затвердженого Київською міською радою Порядку виплат. Проєкти рішень щодо кожної родини пройшли відповідні погодження у структурних підрозділах Київської міської державної адміністрації, і я вдячний депутатам за підтримку цього рішення», – зазначив Руслан Світлий.

На 2021 рік міською цільовою програмою «Турбота. Назустріч киянам» передбачено 38 мільйонів гривень на виплату зазначеної матеріальної допомоги. З цих коштів вже виплачено 16,3 млн грн 18 заявникам:

  • 11 заявникам – на загальну суму 10 млн грн (рішення Київської міської ради, підготовлені Департаментом соціальної політики)
  • 7 заявникам, які дали згоди на передачу права власності на земельну ділянку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, – на загальну суму 6,3 млн грн (рішення Київської міської ради, підготовлені Департаментом земельних ресурсів).

Нагадаємо, що розмір виплати на 1 особу становить 400 прожиткових мінімумів для працездатної особи (на сьогодні це 2379 грн) та складає 951 600 грн.

У 2019-2021 роках зазначену одноразову матеріальну допомогу виплачено 42 заявникам на загальну суму 21,8 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]