Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Шалені змагання в опері: утретє сноубордисти та лижники змагатимуться в історичному центрі Києва 17-19 грудня (+відео)

09 грудня 2021 року, 16:16

17-19 грудня під Аркою дружби народів відбудеться зимовий молодіжний фестиваль Дабл Тріпл Snow Fest (Snіgfest). Це найбільша подія такого формату в Європі, що триватиме за підтримки Департаменту молоді та спорту КМДА та Громадського бюджету.

За інформацією організаторів – don’t Take Fake та RadioDay – зимова локація вражатиме масштабами та особливим оформленням, натхненним оперою. Міжнародну частину змагань також можна буде переглянути онлайн на платформі MEGOGO за підтримки ACER та AMD Ryzen.

Свою участь, окрім українців, уже підтвердили учасники з 20 країн світу, зокрема, зі США, Франції, Австрії, Грузії, Нідерландів, Великої Британії, Норвегії, Данії тощо.

«Щороку команда Дабл Тріпл Snow Fest зводить тимчасовий сноупарк, що збирає лижників та сноубордистів з усієї Європи та Північної Америки, і місто підтримує такі ініціативи», – зазначила директорка Департаменту молоді і спорту Юлія Хан.

Окрім міської локації контест виділяє підхід до оформлення снігового споту – це не просто змагальний майданчик, а цілісна історія. Торік трюки виконували серед вуличних декорацій, виїжджаючи зі справжньої квартири нагорі. Тепер спот перетвориться на оперу: райдери змагатимуться на сцені в оточенні декорацій із оксамиту, джиб-зона розміститься на театральних сходах, а під час ейр-частини спортсмени вистрибуватимуть із трампліну над роялем. Доповнять загальний стиль суддівська ложа та студія для трансляції, оточена завісами. Загальна площа конструкції складає 1400 квадратних метрів, а висота – 20 метрів.

«Захід було започатковано як ініціативу в рамках Громадського бюджету. Ми її підтримали, і вже за 3 роки вона стала справжнім світовим турніром», – наголосив голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

Цього року подія включає дві частини – українську кваліфікацію в п’ятницю, 17 грудня, та міжнародний контест у суботу та неділю, 18-19 грудня. Обидві дисципліни матимуть дві категорії – ейр (трюки на трампліні) та джиб (трюки на перилах). Уперше у жіночому заліку візьмуть участь райдерки з шести країн.

Спортсмени змагатимуться за сумарний призовий фонд понад €16 000, а також передбачено спеціальні призи за найкращий трюк, що надаються партнерами фестивалю.

Нагадаємо, що у 2020 році за карантинних обмежень вдалося провести контест за участю 80 райдерів із 18 країн. Переможцями стали американець Драйден Гарднер, нідерландець Джессі Огустінус та чех Деніел Ханка.

Додаткова інформація та акредитація представників ЗМІ на фестиваль – за контактами: [email protected], 066-667-87-16, менеджерка проекту Юлія Сосновська.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]