Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Шкоди на мільярди, а штрафів лише на 6,7 млн грн – Володимир Прокопів про стягнення за руйнацію історичних будівель 

11 листопада 2021 року, 13:10

Загальна сума штрафів, отриманих протягом 2020-2021 років за руйнацію історичних будівель Києва, складає майже 6,7 млн грн. Про це повідомив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

«Це мізер порівняно з тими збитками, які завдають місту недоброчесні власники історичних будівель», – переконаний профільний заступник голови КМДА

Він зазначив, що спеціалісти Департаменту охорони культурної спадщини КМДА за останні два роки направили більше 240 приписів щодо руйнування чи нищення історичних об’єктів.

«Також Департамент оформив 72 акти про вчинення правопорушення, прийняв 69 постанов про накладення штрафів на недобросовісних власників та склав 6 протоколів про адміністративне правопорушення», – повідомив Володимир Прокопів.

Він наголосив, що Верховна Рада має внести суттєві зміни на законодавчому рівні щодо збільшення розміру штрафів за руйнацію історичних будівель.

«Дуже важливо збільшити суми штрафів у десятки разів. І для цього треба змінювати законодавство», – підкреслив Володимир Прокопів.

Він також переконаний, що місцевій владі необхідно надати більше повноважень для контролю за станом об’єктів культурної спадщини.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]