Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Сидимолітаємо»: на паркані Гостиного двору можна побачити репродукції дитячих малюнків, створених під час карантину

27 липня 2020 року, 17:09

На паркані Гостиного двору триває виставка збільшених репродукцій дитячих малюнків «Сидимолітаємо», створених під час карантину.

Представлені роботи є частиною колекції «Carantino» Музею дитячої творчості, яку заклад збирає від початку карантину. Тематика робіт – вільна, єдина умова – щоб твір був створений не раніше березня 2020 року.

На виставці представлені роботи дітей від 2 до 14 років з усієї України. Більшість авторів не вчаться малювати у спеціалізованих школах чи гуртках. Головна мета Музею дитячої творчості – збирати, вивчати та «проявляти» для дорослого світу почуття, інтереси та світосприйняття сучасних дітей, вільно висловлені через візуальні образи та не обмежені формальними правилами чи стереотипами. Ця виставка – художнє відображення думок, мрій та емоцій маленьких українців у дуже непростий для всього людства час.

На виставці можна побачити роботи, зосереджені як на внутрішньому світі дитини, її щоденному житті, так і на переживаннях, спричинених пандемією.

Малюнки будуть розміщені на паркані Гостиного Двору протягом трьох тижнів.

Виставка відбувається за підтримки Подільської районної в місті Києві державної адміністрації.

Довідково.

Музей дитячої творчості – некомерційний недержавний проект ГО «Соціальний капітал» та ТОВ «Д.Ж.Е.М.». Місія Музею: вивчення світосприйняття сучасних українських дітей через дослідження їхньої творчості. Створення умов доступу широкого загалу до результатів таких досліджень задля того, щоб погляди, емоції та думки дітей були проявлені в інформаційному полі та враховувалися суспільством та інституціями під час прийняття важливих рішень.

Збереження, вивчення та промоція дитячої художньої творчості. Популяризація культури та мистецтва в дитячій аудиторії через заохочення до творчості.

Сторінка Музею дитячої творчості у Facebook: https://cutt.ly/ma5Odtp.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]