Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Соціальні доставки продуктів і ліків, розвиток велоінфраструктури, підтримка малого і середнього бізнесу: підписано Меморандум про наміри між Київрадою і компанією «Glovo»

17 лютого 2023 року, 16:01

У столиці підписали Меморандум про наміри між Київською міською радою і Товариством з обмеженою відповідальністю «Гловоапп Україна» (компанія «Glovo»). Про це повідомляє Департамент промисловості та розвитку підприємництва.

Документ передбачає об’єднання зусиль і ресурсів у відновленні та розвиткові Києва, підтримці соціально незахищених верств населення та розвитку інфраструктури міста.

«Сьогодні ми презентуємо початок співпраці київської міської влади з компанією Glovo. Ми визначили актуальні для міста та громади напрями співробітництва. Зокрема, це безкоштовна доставка харчових продуктів, лікарських засобів для людей похилого віку та осіб, що не можуть самостійно пересуватися, сприяння розвитку малого та середнього бізнесу в Києві, залучення інвестицій до розвитку велоінфраструктури міста. І цю роботу вже розпочато», – розповів виконувач обов’язків директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Володимир Костіков.

Він зазначив, що пілотний проєкт соціальних доставок уже запроваджується у Дарницькому районі. Після тестування проєкт буде масштабовано й на інші райони столиці. Також запропоновано розмістити об’єкт велоінфраструктури на перетині проспекту Оболонського з проспектом Степана Бандери поблизу ст. м. «Почайна» в Оболонському районі.

«Відповідна локація транспортно-пересадочного вузла вибрана через наявність веломаршрутів та смуг для руху громадського транспорту, якими дозволено рух велосипедистів згідно з Правилами дорожнього руху. Реалізація цього пілотного проєкту дасть змогу створити комфортні умови для зберігання велосипедів, що позитивно вплине на розвиток велотранспорту», – зазначила директор ТОВ «Гловоапп Україна» Марина Павлюк.

До реалізації Меморандуму задіять різні структурні підрозділи Київської міської державної адміністрації, зокрема Департамент транспортної інфраструктури, Департамент соціальної політики і Департамент промисловості та розвитку підприємництва, який визначено координатором співпраці.

Підписання Меморандуму між Департаментом промисловості та Glovo

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]