Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Спільно Різдво»: до 14 січня на Арсенальній площі діятиме святковий зимовий простір для дітей та молоді віком від 7 до 17 років

27 грудня 2022 року, 11:28

У Києві на Арсенальній площі до 14 січня діятиме святковий зимовий простір «Спільно Різдво». На території  простору можна буде записати трек із колядок та щедрівок із молодими українськими виконавцями, створити свою авторську різдвяну листівку, змайструвати солом’яного «павука» чи зробити маску до свята Маланки.

Заходи, організовані Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та партнерами, покликані згуртувати дітей та молодь навколо культурних традицій та допоможуть дослідити важливі теми.

Організатори підготували для дітей та молоді віком від 7 до 17 років насичену тритижневу програму з лекціями та майстер-класами, щоб підтримати та покращити їхній психоемоційний стан, а також подарувати святковий настрій. Серед іншого, учасники дізнаються, як покращити своє фізичне і психічне здоров’я, правильно харчуватися та вивчать правила мінної безпеки в ігровій формі.

«Попри темряву ми прагнемо подарувати дітям та молоді святкову атмосферу. Ми створили простір, де всі охочі зможуть знайти нових друзів та згуртуватися навколо креативних практик і суспільно важливих тем», – прокоментував задум заходу голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Групи будуть об’єднуватися за віковим параметром і щодня відбуватимуться щонайменше три різні події.

Обрати майстер-клас, який підходить за датою та віком учасників, можна за посиланням.

Зокрема, цими вихідними можна відвідати наступні майстер-класи:

  • у суботу, 31 грудня, о 12:00 – «Виготовлення різдвяних зірок» (13-17 років), реєстрація тут;
  • у неділю, 1 січня, – «Акторська майстерність» о 14:30 (7-12 років), реєстрація тут; о 17:00 (13-17 років), реєстрація тут.

Місце проведення: A-Station, Арсенальна площа (за будівлею станції метро «Арсенальна»).

Довідково.

«Спільно Різдво» – це частина програми ЮНІСЕФ зі створення в Україні просторів та сервісів, дружніх до дітей.

У 2022 році в межах національної гуманітарної програми «Спільно» ЮНІСЕФ із партнерами відкрив по всій Україні 140 дитячих точок «Спільно», щоб надати дітям і їхнім опікунам інклюзивні соціальні послуги. Майже 400 000 відвідувачів цих просторів мали можливість гратися, розвиватися, брати участь у воркшопах та майстер-класах, отримати консультації медиків і психологів та доступ до інформації про гуманітарну підтримку ЮНІСЕФ.

Організатори «Спільно Різдво»: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Український католицький університет та ГО «Культурна платформа Закарпаття».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]