Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Спортсмени Києва та їх тренери отримають винагороди за високі спортивні результати – Ганна Старостенко

12 листопада 2016 року, 15:03

Із метою відзначення спортсменів, досягнення яких сприяють утвердженню міжнародного авторитету міста Києва та заохочення їх до майбутніх успішних виступів, міська влада затвердила порядок і розміри грошових винагород спортсменам Києва. Окрім того, виплати здійснюватимуться їх тренерам та викладачам. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

«Ми цінуємо кожну нагороду наших спортсменів, адже вони на спортивній передовій утверджують міжнародний авторитет Києва, а їх тренери багаторічною працею розвивають спорт вищих досягнень. Щоб відзначити їх наполегливу працю та надихнути на майбутні звершення, міська влада затвердила грошові виплати для спортсменів, які посіли призові місця в складі збірних команд України та Києва», — повідомила Ганна Старостенко.

Зокрема, за її словами, будуть відзначені спортсмени Києва та їхні тренери, які посіли І, ІІ і ІІІ місця в складі збірних команд України та Києва: з олімпійських видів спорту на чемпіонатах світу, Європи (з олімпійських номерів програми) серед дорослих спортсменів, Європейських іграх, чемпіонатах світу, Європи серед молоді, юніорів, юніорок, чемпіонатах світу серед кадетів, юнацьких Олімпійських іграх; із неолімпійських видів спорту на чемпіонатах світу, Європи серед дорослих спортсменів, молоді, юніорів та юніорок (у неолімпійських вправах і номерах програми з олімпійських видів спорту та видів спорту, що не входять до програми Паралімпійських, Дефлімпійських і Європейських ігор); чемпіонатах України з олімпійських та неолімпійських видів спорту серед дорослих спортсменів, юніорів та юніорок, чемпіонатах міста серед дорослих спортсменів; чемпіонатах світу, Європи, України та міста серед дорослих спортсменів, що входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор.

Так, згідно з розпорядженням виплати становлять 30 тисяч гривень за І місце в чемпіонаті світу з олімпійських видів спорту серед дорослих та чемпіонаті світу серед дорослих спортсменів з інвалідністю з видів спорту, що входять до програми Параолімпійських та Дефлімпійських ігор, а мінімальні — 400 гривень за ІІІ місце в чемпіонаті міста з неолімпійських видів спорту серед дорослих спортсменів.

Окрім того, грошові винагороди виплатять тренерам-викладачам, які брали безпосередню участь у підготовці спортсмена (команди) до офіційних змагань міжнародного, всеукраїнського та міського рівня з олімпійських та неолімпійських видів спорту та видів спорту, що входять до програм Паралімпійських та Дефлімпійських ігор.

Так, тренери-викладачі отримають винагороди не більше 50% суми винагород спортсмена за зайняте І, ІІ і ІІІ місця на змаганнях.

Виплата винагород здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету на відповідний рік за галуззю «Фізична культура і спорт».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]