Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Станція метро «Героїв Дніпра» працює за звичним графіком, її закриття не передбачається. Гідроізоляційні роботи не впливають на роботу станції

26 жовтня 2016 року, 11:43

25 жовтня разом із залученням депутатів Київради, представників громадськості, інвестора, ПрАТ «Метробуд» та ЗМІ проведена інспекція робіт над станцією метрополітену «Героїв Дніпра». Станом на сьогодні проводяться роботи із укріплення та гідроізоляції станції відповідно до умов інвестиційного договору.

«Ми оглянули хід гідроізоляційних робіт, які проводяться зараз. Що стосується ж графіку роботи станції, то вона працює у звичному режимі, адже закриття станції ніколи не передбачалося», – зауважив Олександр Чичикало, головний ревізор КП «Київський метрополітен».

«Уже проведено хімічне укріплення ґрунтів, зараз йде закріплення конструкції та гідроізоляція», – підкреслив Юрій Саклаков, начальник дільниці ПрАТ «Метробуд». Фактично, станція буде «одягнута у захисну конструкцію», що унеможливить будь-який вплив зовнішніх чинників. Проектом також передбачено благоустрій і розширення виходів зі станції, які на сьогодні є вузькими і захаращені об’єктами торгівлі.

Одночасно, у ході наради було заперечено звинувачення стосовно самовільного зайняття території. Так, відповідно до інвестиційної угоди, землі загального користування не будуть використані під комерційну діяльність, натомість перший поверх майбутнього об’єкту буде цілодобово відкритий, забезпечений охороною та безкоштовними громадськими вбиральнями. Про це повідомили представники інвестора – ТОВ «Мегалайн». Вони також зазначили, що, на їх думку, частина протестів стосовно робіт ініціюються власниками тимчасових споруд, які будуть прибрані після благоустрою прилеглої території.

Слід зазначити, що під час проведення робіт забезпечено цілодобовий технічний нагляд, а проектування та контроль за ходом виконання робіт здійснюється державними сертифікованими організаціями.

«Роботи виконуються у відповідності до проектних рішень. Їхня реалізація жодним чином не впливає на роботу станції метрополітену чи безпеку пасажирів», – зауважив Володимир Титаренко, в.о. завідувача відділення досліджень технічного стану будівель та споруд Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій.

Варто зазначити, що на майданчику також були представники усіх ініціативних груп.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]