Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада оприлюднюватиме перелік публічних заходів, які відбуватимуться у приміщенні КМДА

10 жовтня 2016 року, 19:22

Про всі публічні заходи, які проводитимуть у приміщенні мерії, будуть заздалегідь повідомляти на офіційних сайтах Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації.

Таке рішення було прийнято апаратами КМР і КМДА, аби уникнути маніпуляцій щодо проведення публічних заходів у приміщенні мерії.

Нагадаємо, аби провести захід у стінах муніципальної будівлі, необхідно написати офіційне звернення на ім’я Київського міського голови. У документі повинні міститися наступні дані:

  • назва заходу;
  • час проведення;
  • мета й концепція (сценарій);
  • кількість учасників;
  • тривалість;
  • перелік необхідних супровідних технічних засобів.

За словами керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, при ухваленні рішення стосовно того чи задовольняти заявку, в обов’язковому порядку враховується низка факторів.

«Зазвичай до нас звертаються якраз за проведенням заходів благодійного або суспільно-політичного характеру. І поки що не було жодного заходу, який би вибивався з даного розрізу. Ми всі чудово розуміємо, що Колонна зала мерії столиці в ситуації, коли триває антитерористична операція, не може бути надана, наприклад, для суспільно-політичних заходів антидержавного характеру. І тому, звичайно, така фільтрація існує. Оскільки Колонна зала надається безкоштовно, вона не може бути надана для комерційних чи розважальних заходів, якщо вони жодним чином не стосуються міста. Тобто, це не комерційне приміщення, і використання його містить не комерційний характер», – наголосив Володимир Бондаренко.

Аналогічні вимоги поширюються й на проведення публічних заходів у їдальні мерії. За словами керівника КП «Госпкомобслуговування» Володимира Басалиги, за останній рік до підприємства надійшла лише одна заявка на організацію фуршету.

«Насправді їдальню як місце проведення публічних обідів не замовляють. Принаймні, на моїй пам’яті таке було лише один раз. Зокрема, обслуговували виставку «Освіта в Україні. Освіта за кордоном». І це лише тому, що Колонна зала була зайнята. Натомість, нас часто замовляють для організації фуршетів і кава-брейків, які відбуваються в будівлі КМДА. Взагалі двері нашої їдальні відкриті для кожного громадянина», – розповів Володимир Басалига.

Як зазначив керуючий справами КМР Ігор Хацевич, міська влада намагається зробити перший поверх будівлі на Хрещатику, 36 публічним простором європейського зразка.

«Насправді важко знайти баланс між тим, що будівля мерії – це режимний об’єкт і тим, що наша мета – зробити його максимально відкритим для кожного киянина. Самостійно нам це не завжди вдається. Тому ми звернулися за допомогою до справжніх професіоналів із облаштування публічного простору – «Агентів змін». Громадська організація вже дослідила простір першого поверху, і публічно презентувала концепцію перетворень», – розповів Ігор Хацевич.

За його словами, у перспективі, щоб уникнути бюрократії, міська влада планує розробити онлайн-сервіс для запису на проведення публічних заходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]