Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада прагне покласти край тіньовому обігу коштів за паркування – Ілля Сагайдак

19 березня 2016 року, 11:43

Для влади Києва забезпечення дотримання водіями правил паркування несе в собі подвійний сенс. По-перше, це рішучий крок до європейського рівня організації дорожнього руху. А по-друге, це потужний механізм боротьби з корупцією та крадіями бюджетних грошей. Про це заявив радник міського голови Ілля Сагайдак після спільного брифінгу мера Києва Віталія Кличка та першого заступника начальника ГУ ДФС в м. Києві полковника податкової поліції Ігоря Скорохода.

Нагадаємо, що під час брифінгу було оприлюднено інформацію про корупційні схеми чиновників КП «Київтранспарксервіс», які привласнювали гроші за паркування машин. За попередніми даними щомісяця бюджет столиці недотримував близько 1,5 млн грн.

«Мер та його команда, без перебільшення, оголосили війну корупціонерам і хабарникам. Ми прагнемо покласти край тіньовому обігу коштів, у тому числі, і в сфері паркування, а також вирішити проблему хаотичної парковки, яка унеможливлює нормальний рух транспорту. Тому дуже чекаємо на прийняття закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері паркування транспортних засобів», який дозволить нам стягувати штрафи та евакуйовувати неправильно припарковані авто», – розповів Ілля Сагайдак.

Він додав, що зазначений законопроект передбачає надання повноважень розглядати справи про адміністративні правопорушення та здійснювати тимчасове затримання транспортного засобу інспекторам паркувального простору –уповноваженим міською радою посадовим особам або комунальним підприємствам, які здійснюють діяльність у сфері паркування транспортних засобів.

Крім того, відповідно до законопроекту, розміри штрафних санкцій за порушення правил паркування або за несплату послуг з користування відповідними майданчиками, дорівнюватимуть вартості однієї години паркування у 20-кратному розмірі.

«Впровадження цих практик дозволить досить швидко навести лад у паркувальному просторі столиці. З такими штрафами водіям буде вигідніше паркуватися лише у зонах, спеціально відведених для цього, які, до того ж, будуть обладнані паркувальними автоматами або платіжними терміналами», – зауважив радник міського голови.

Ілля Сагайдак підкреслив, що підвищення суми штрафів та контроль за їх сплатою позитивно вплине і на розвиток паркінгів, адже збільшить попит на паркувальні місця.

«Сьогодні інвестувати в будівництво паркінгів не вигідно, адже більшість з них стоять порожні – водії не користуються ними, бо мають можливість кинути авто де завгодно не переймаючись наслідками. Однак, якщо покарання за порушення правил паркування буде невідворотним, попит на облаштовані паркувальні місця зросте і ми побачимо інтенсивний розвиток цієї сфери», – пояснив радник міського голови.

Він додав, що об’єднавши зусилля з правоохоронними органами та громадськістю міська влада зможе скоріше подолати хаос і корупцію в сфері паркування.

«Кожен з нас повинен розуміти, що не дочекавшись чека за паркування, ми віддаємо власні кошти не в міський бюджет, а комусь в кишеню. Якщо паркувальник не видав чек, або будь-яким іншим способом порушив закон, – про це потрібно негайно повідомити правоохоронні органи або міську владу. Тільки спільними зусиллями ми переможемо це зло!», – підкреслив Ілля Сагайдак.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]