Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні багатоповерхівки зможуть економити до 50% вартості комуналки, отримавши муніципальні гранти на роботи з енергозбереження – Петро Пантелеєв

30 січня 2017 року, 18:30

Після встановлення лічильників, міська влада має намір системно впроваджувати заходи з енергозбереження. Встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміна вікон і дверей, утеплення стін і даху дають змогу зекономити до 50% на вартості опалення для киян. Про це під час виступу в Українському кризовому медіа-центрі в рамках брифінгу «Результати і проблеми впровадження програми встановлення будинкових лічильників» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Два роки тому ми провели детальний аналіз ситуації із енергоспоживанням у столиці та прийняли рішення, в першу чергу – виконати програму встановлення лічильників теплової енергії. Лише за умов обліку мають сенс будь-які заходи енергозбереження. Сьогодні Київ має 95% обліку тепла в будинках, інші 5% – також переведені на розрахунок за тепло за середньозваженими показаннями приладів обліку», – зауважив Петро Пантелеєв.

За його словами, Київ доводить, що навіть при діючому тарифі в 32,97 грн за квадрат кияни мають можливість платити менше.

«Цього року, в першу чергу, виділено кошти на заходи, які дозволяють зменшити вартість комунальних послуг. Це, в першу чергу, програма 70 на 30% як для ОСББ та ЖБК – 40 млн грн, так і для житлових будинків, де такі об’єднання не створені. На встановлення ІТП в житлі буде спрямовано 35 млн грн», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він підкреслив, що минулого року гранти на умовах 70 на 30% надані 62-м житловим будинкам.

«І якщо ми виділили суму 20 млн грн, то 10 млн – зібрали мешканці. Економія мешканців складатиме щонайменше 14,6 млн грн на рік, тобто 4 млн грн вони вже зекономлять», – резюмував заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]