Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичні служби працюють в оперативному режимі над подоланням наслідків негоди у столиці – Микола Поворозник

19 липня 2021 року, 17:03

Усі столичні служби працюють в оперативному режимі над подоланням наслідків негоди. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«До подолання наслідків зливи задіяні усі служби міста. Під час зливи у столиці впали близько 150 дерев. У ліквідації наслідків беруть участь працівники підрозділу КАРСу, працівники «Київзеленбуду», районних управлінь зелених насаджень, лісо-паркових господарств та працівники керуючих компаній», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, у місті спостерігаються підтоплення у різних районах міста. Зокрема, це Подільський, Святошинський, Солом’янський та Шевченківський райони.

«До ліквідації наслідків негоди залучені 12 бригад гідрослужб та 38 бригад із ручного прибирання КК «Київавтодор» – загалом 326 працівників шляхово-експлуатаційних підприємств. До роботи також задіяна спеціальна техніка – гідромонітори, мулососи, мотопомпи. Усі вони працюють у посиленому режимі», – зазначив Микола Поворозник.

Він додав, що техніка гідротехнічних служб комунальних підприємств, підпорядкованих КК «Київавтодор», виїхала на місця можливих підтоплень заздалегідь. Напередодні прогнозованих дощів – у кожному районі посилено очищали зливостоки.

«Через підтоплення частину маршрутів громадського транспорту було змінено. Наразі на частині маршрутів роботу рухомого складу відновлено відповідно до графіку руху. Через пошкодження асфальту у Подільському районі й досі не відновили рух тролейбуси №№ 24, 35 та автобуси №№ 102, 72. у Деснянському районі через підтоплення вулиці тривають роботи з відновлення роботи тролейбусів маршрутів №№ 37, 37-А. Крім того, наразі вже ліквідовано наслідки негоди в метрополітені, і станції, які постраждали, працюють у звичному режимі», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, завтра у місті прогнозується така ж погода.

«За прогнозом Українського гідрометцентру 20 липня у місті знову грози. Комунальники працюватимуть увесь цей час у посиленому режимі. Проте будьте пильними: при падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо необхідно негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103. Якщо ж виявили підтоплення на проїжджій частині чи тротуарах звертайтесь до цілодобової диспетчерської КК «Київавтодор» за тел.: 284-74-19», – закликав Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]