Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичний залізничний вокзал упорядкують  

21 березня 2019 року, 13:09

Київський залізничний вокзал планують упорядкувати та розвивати. Про це йшлося під час розширеної наради під керівництвом міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, у якій взяв участь заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Дмитро Давтян висловив переконання, що спільними зусиллями структур державного та місцевого рівня на об’єкті вдасться навести лад.

«Той стан, який ми бачимо зараз на Вокзальній площі, навколо Центрального залізничного вокзалу, не влаштовує нікого. Є чимало питань до організації руху транспорту, благоустрою, загального комфорту. Щоб отримати цілісне бачення, ми зустрічаємося на нарадах, значну частину з яких проводимо безпосередньо на площі та вокзалі. Зараз потрібно напрацювати цілісне бачення розвитку київського залізничного вокзалу, він має стати комфортним», – підкреслив Дмитро Давтян.

За словами Дмитра Давтяна, колеги з «Укрзалізниці» запропонували розширити пішохідний простір і оптимізувати доступ до громадського транспорту.

«На мою думку, це раціональний крок. Наступним має стати об’єднання Приміського і Центрального вокзалів у єдиний вокзальний комплекс – це зручніше і простіше, ніж той формат, який маємо зараз. Важливо, щоб цей комплекс був інтегрований у систему міського громадського транспорту. Не менш важливо, щоб проект, який нині напрацьовується, враховував особливості роботи громадського транспорту, транспортних розв’язок та пішохідних переходів біля вокзалу», – підкреслив Дмитро Давтян.

Очікується, що роботи з облаштування розпочнуться в липні поточного року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]