Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столичний зоопарк відзначає день народження котячого лемура Байрактара і прихистив херсонського лемура Тіма (+фото)

09 березня 2023 року, 14:06

КиївЗоо відзначає день народження котячого лемура Байрактара, який народився рік тому під час бойових дій. Про це повідомляє КП «Київський зоопарк». 

«Сьогодні ми відзначаємо День народження нашого котячого лемура Байрактарчика. Насправді він з’явився передчасно ще 3 березня, під гуркіт канонади, але лише через тиждень боротьби за його життя ми зрозуміли, що маля житиме! Від нього відмовилась налякана війною мама, і ми стали його «батьками» 24/7. Тепер Байрактар – здоровий, красивий та сильний лемур, як і належить з таким ім’ям», – поділився КиївЗоо на своїй сторінці у Facebook.

Байрактар повернувся до своєї великої мавп’ячої родини і познайомився з сестричкою Джавеліною.

Окрім цього, київський зоопарк саме зараз прихистив лемурчика на ім’я Тім, який постраждав від рашистського обстрілу торгівельного центру Херсона, де був зоокуточок. Активісти врятували обгорілу і травмовану тварину та передали на подальше лікування і реабілітацію до Центру порятунку диких тварин.

«А Київзоо став новою домівкою для Тіма. Наразі він проходить карантин у нашому ветеринарному шпиталі, а потім на нього чекатиме знайомство з новими друзями, адже для котячих лемурів дуже важлива компанія!» – розповів КиївЗоо.

Нагадаємо, що у столичному зоопарку також мешкають лемури варі, для яких облаштували власні зелені острови з будиночком для відпочинку.

Загалом столичний зоопарк прихистив 400 врятованих від війни тварин.

День народження котячого лемура Байрактара у столичному зоопарку (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]