Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця реалізує багатовекторний план із реформування у галузі управління муніципальними активами – Володимир Слончак

29 березня 2019 року, 14:50

Наприкінці 2018 року Київська міська рада прийняла низку рішень, які запускають реформування у галузі управління муніципальними активами. Це дозволить удосконалити роботу з комунальним майном і, зокрема, перейти до більш автоматизованої та прозорої електронної системи для міста і громади «Майно». Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«Наразі дослідницьку експлуатацію проходить нова міська система «Майно». Це наш новий майданчик, де облік та управління у сфері комунальної власності, передача об’єктів в оренду чи приватизація будівель будуть доступні в одній системі онлайн. Тож міська влада прагне не лише навести лад і систематизувати майно, а й спростити доступ громади та бізнесу до інформації, роботи з об’єктами комунальної власності», – зауважив заступник голови КМДА.

За його словами, аби перейти на новий модуль, місто здійснює низку програм. Зокрема, розроблено і впроваджується загальноміський Класифікатор об’єктів нерухомого та рухомого майна територіальної громади міста Києва.

«Це невидима робота для громадськості, однак дуже важлива для міста-мільйонника, як Київ. У рамках нової Міської цільової програми управління об’єктами комунальної власності міста Києва на 2019-2021 роки передбачено внести дані про комунальне майно міста та оцифрувати дані БТІ про всі об’єкти столиці. Столиця стане першим містом України, яке здійснює таку роботу», – зазначив Володимир Слончак.

Він також додав, що Департамент комунальної власності насамперед оцифрував дані про понад 86 будинків, що перебувають на контролі Департаменту охорони культурної спадщини КМДА. Кожна пам’ятка архітектури має свій номер і вичерпну інформацію з фотографіями про те, у якому вона стані і хто є користувачем (або власником).

«Це допоможе контролювати стан пам’яток», – резюмував заступник голови КМДА.

Загалом у системі планується зареєструвати понад 10 тисяч об’єктів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]