Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця є прикладом для інших міст щодо розвитку промисловості, і ми будемо нарощувати таку тенденцію й надалі – Геннадій Пліс

23 листопада 2016 року, 16:31

Столична промисловість розвивається швидше, ніж в Україні загалом. Про це під час Інвестиційного форуму міста Києва повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він вважає такі показники логічними, тому що Київ «завжди є прикладом для інших міст, і таку тенденцію ми будемо нарощувати й надалі».

«Останні кілька років ми повертаємося обличчям до місцевих компаній, особливо виробничого та технологічного секторів. Адже саме промисловість є однією із опорних галузей – вона не лише забезпечує робочі місця киянам та, відповідно, відрахування до казни міста, але й, що важливіше, дозволяє нарощувати експортний потенціал. Окрім того, чимало компаній-виробників, наприклад, LED-освітлення, використовують передові технології на українських потужностях, що примножує їх кінцеву ефективність», – наголосив перший заступник голови КМДА.

Разом із тим, каже він, більшість київських компаній все ще не мають доступних ресурсів, які могли б спрямувати на свій розвиток та інновації.

«Я бачу одним із основних завдань влади сьогодні – дати виробникам такі ресурси через компенсацію відсотків за кредитами. І ми відновлюємо таку програму – мер Києва Віталій Кличко анонсував це на форумі кілька днів тому. Сьогодні він пообіцяв бути «охоронцем» інвесторам, і я переконаний, що такий підхід – створення ресурсних та правових умов – дозволить промисловості міста почуватися більш ніж упевнено та стабільно рости. Це буде на користь і компанії, і місту», – підкреслив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]