Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Стратегія розвитку міста Києва до 2035 розробляється на засадах європейської методології смарт-спеціалізації – Наталія Мельник

22 листопада 2019 року, 18:46

До Стратегії розвитку міста Києва до 2035 року мають увійти цілі та завдання щодо розвитку пріоритетних видів економічної діяльності – так званої смарт-спеціалізації міста Києва. Про це повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

«Київ продовжує роботу над розробкою визначального для міста документу – Стратегії розвитку Києва до 2035 року. Сьогодні перед нами стоїть амбітне завдання розробити нову Стратегію з урахуванням сучасних соціально-економічних реалій та потреб суспільства, конкурентних переваг столиці як на внутрішньому ринку, так і на світовій арені, у тому числі, його смарт-спеціалізації. Ми маємо відобразити стратегічні цілі та пріоритети держави, запроваджені реформи та нові завдання. Обов’язково будуть враховані інтереси громади, бізнесу, науки, держави», – зазначила Наталія Мельник.

У рамках підготовки Стратегії-2035 утворено Керівний комітет із розробки її проєкту, затверджено орієнтовний графік заходів та визначені напрями діяльності експертних груп.

Окрім того, визначені основні напрями смарт-спеціалізації м. Києва та проведено оцінку їх можливостей щодо стимулювання розвитку міста. Розвиток саме цих видів економічної діяльності столиці, які мають значний інноваційний потенціал, визначатиме смарт-спеціалізацію Києва. У цьому і полягає смарт-підхід, який вже давно і досить успішно використовується у країнах Європейського Союзу.

«Таким чином, пріоритетний розвиток інформаційно-комунікаційних технологій, фармацевтики та креативної індустрії мають стати однією зі стратегічних цілей, покладених в основу нової Стратегії розвитку міста Києва на найближчий період», – переконана директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]