Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Тарифи «Євро-Реконструкції» на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні не підвищуватимуться

29 серпня 2022 року, 13:20

Міська влада Києва затвердила ціни на опалення та гарячу воду для ТОВ «Євро-Реконструкція», яка є оператором Дарницької ТЕЦ і постачальником послуг у Дарницькому та Дніпровському районах, на рівні минулого опалювального сезону. Тобто тарифи як для клієнтів «Євро-Реконструкції», так і комунального підприємства «Київтеплоенерго» протягом цієї зими не зростуть.

Разом із тим, ТОВ «Євро-Реконструкція» здійснила розрахунок економічно обґрунтованих тарифів з урахуванням зростання вартості енергоносіїв. Це є частиною необхідної процедури отримання підприємством компенсації в установленому законом порядку на рівні держави. Нагадаємо, 18 серпня був підписаний Закон України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування», що запроваджує мораторій на підвищення цін (тарифів) на послуги з розподілу природного газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, у якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

Цим законом також встановлений механізм компенсації, яка запроваджена для теплопостачальних підприємств відносно заборгованості з різниці в тарифах на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, на теплову енергію, послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Тому вартість опалення та гарячої води для мешканців столиці у протягом сезону 2022/2023 залишатиметься незмінною.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]