Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Тільки за минулий тиждень у Києві від COVID-19 вакциновано понад 99 тисяч осіб – Микола Поворозник

12 липня 2021 року, 16:36

Тільки за минулий тиждень у Києві від COVID-19 вакциновано 99 484 особи. Загалом у столиці вже імунізовано 484 730 осіб: одну дозу отримали 327 862 особи, дві – 156 868. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Столиця тримає лідерську позицію у вакцинації проти COVID-19. Серед вакцинованих більшу частину становлять медики: їх щеплено 77 109 осіб. Майже 76 тисяч працівників освітньої галузі столиці отримали щеплення. Наразі ці дві категорії проходять ревакцинацію. Також щеплення роблять людям похилого віку – кому за 60 років. Їх вакцинували більше 94 тисяч. Також вакцинували військовослужбовців в ООС – 6 161 особу. Співробітників та утриманців інтернатів вакциновано 4016 осіб», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, сьогодні у столиці вакцинуватися можна і в Центрі вакцинації на Лівобережній і в міні-вакцинальних центрах, що працюють на вихідних, і в пунктах щеплень Центрів первинної медико-санітарної допомоги районів Києва. В усіх цих закладах щеплюють вакциною CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

«Вакциною Сomirnaty виробництва Pfizer-BioNTech, згідно з дорожньою картою Міністерства охорони здоров’я України, щеплюють визначені цільові групи: ревакцинують працівників освітньої галузі, співробітників законодавчих, виконавчих та судових органів влади центрального, регіонального та місцевого рівнів та органів місцевого самоврядування. Також розпочато вакцинацію у трудових колективах компаній, у штаті яких понад 50 осіб. Наразі у 268 колективах вже розпочато вакцинацію», – зазначив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]