Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Торік у рамках Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року ремонтували та модернізовували Театр оперети, муніципальні кінотеатри та інші об’єкти інфраструктури креативних індустрій

31 травня 2022 року, 16:17

Торік у рамках виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року ремонтували та модернізовували інфраструктуру креативних індустрій. Про це повідомив Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Зокрема, капітально відремонтовано будівлі КП «Київкінофільм»: дах, санвузли та інші приміщення у кінотеатрах «Факел», «Дніпро» (де розміщено комунальний заклад «Київський муніципальний будинок національностей»), «Лейпциг», «Флоренція», «Краків» – для розміщення комунального закладу «Європейський культурно-мистецький центр». Виконано ремонтно-реставраційні роботи на фасадах Центру художньої та технічної творчості «Печерськ».

Введено в експлуатацію Меморіальний комплекс героїв-киян, що загинули за цілісність та незалежність України на розі вулиці Михайла Грушевського та Петрівської алеї.

Проводилась реставрація із технічним переоснащенням прибудови театрально-видовищного закладу культури «Київський національний академічний театр оперети» на вул. В. Васильківській, 53/3, реконструкція об’єктів Київського зоологічного парку загальнодержавного значення на проспекті Перемоги, 32.

Окрім цього, виконували ремонтно-реставраційні роботи на об’єктах культурної спадщини: у Національному історико-архітектурного музеї «Київська фортеця» (вулиця Старонаводницька, 2) та будівлі музею видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького (вулиця Саксаганського, 93-Б) – із пристосуванням під експозицію «Іван Франко і Київ».

У сфері культури, туризму та суспільних комунікацій Планом заходів на 2021 рік було передбачено реалізацію 5 проєктів, направлених на забезпечення креативної економіки сучасною інфраструктурою – оновлення об’єктів культури і мистецтва, розвиток туристичного потенціалу, створення громадських хабів, розвиток школи місцевої демократії і медіа-простору в Києві. Загалом на ці проєкти зі столичного бюджету спрямовано 291,1 млн грн.

Нагадаємо, що на виконання 41 проєкту Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року у 2021 році за рахунок усіх джерел фінансування було спрямовано понад 8,5 млрд грн.

План заходів є одним із середньострокових інструментів впровадження Стратегії поряд із міськими цільовими програмами та Програмою економічного і соціального розвитку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]