Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Транспортні підприємства столиці повністю готові до ускладнення погодних умов у зимовий період

21 грудня 2018 року, 11:29

Транспортні підприємства Києва повністю готові до можливого ускладнення погодних умов у зимовий період. Про це повідомив під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації виконувач обов’язків директора Департаменту транспортної інфраструктури Іван Шпильовий, звітуючи про проведену роботу міських служб із ліквідації наслідків ускладнення погодних умов у зимовий період.

«Ми вже мали перевірки непогодою у цьому зимовому сезоні під час двох снігопадів. Перший – був активною перевіркою для всіх комунальних служб, а другий – вже чіткою відлагодженою роботою із моменту отримання інформації від Укргідрометцентру до вчасно очищених доріг та зупинок. Зазначу, що всі комунальні підприємства, підпорядковані Департаменту транспортної інфраструктури, готові до зимових викликів. Окрім того, днями ми отримаємо дві снігоплавильні установки. Це важливий крок уперед для нас», – сказав Іван Шпильовий.

Із метою виконання заходів зимового утримання міських вулиць та доріг підприємства комунальної корпорації «Київавтодор» забезпечують цілодобове чергування близько 400 одиниць снігоприбиральної техніки, серед яких 44 спецмашини на базі трактора та 10 мінінавантажувачів зі снігоочисним обладнанням, які були закуплені цього року. Також укладено договори з організаціями міста на залучення допоміжної прибиральної техніки у кількості 147 одиниць на випадок виникнення надзвичайної ситуації.

Під час негоди у місті працювали майже 600 дорожників, які в ручному режимі очищували від снігу тротуари, підземні переходи, зупинки, доріжки тощо.

Із початку осінньо-зимового періоду для обробки вулично-дорожньої мережі столиці дорожниками використано 11,1 тис. тонн солі та 13,8 тис. тонн піщано-соляної суміші.

Для очищення від снігу та ожеледі на закріплених за підприємством «Київпастранс» територіях були задіяні 10 снігоочисників трамвайних колій, 4 бульдозери, 4 екскаватори, 9 навантажувачів, 7 тракторів із відвалом. Для евакуації вантажівок залучаються автомобільні тягачі. Також сформовано 39 бригад у складі 163 осіб для допомоги в очищенні зупинок громадського транспорту.

Комунальні підприємства «Київський метрополітен» та Міжнародний аеропорт «Київ» імені Ігоря Сікорського також готові до роботи у зимовий період та оперативного реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із інтенсивними снігопадами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]