Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року 135 житлових будинків з ОСББ та ЖБК проведуть енергоефективні заходи в рамках міської програми «70/30%»

01 серпня 2017 року, 17:25

Для участі у програмі співфінансування «70/30%» цього року відібрані 135 житлових будинків, де створені ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) та ЖБК (житлово-будівельні кооперативи). Це набагато більше, ніж минулого року, коли 62 будинки отримали міські гранти на енергоефективні заходи. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Загалом, за його словами, на виконання термомодернізації та ремонтів житлових будинків на умовах спів фінансування з міського бюджету виділено близько 130 млн грн.

«Програма «70/30%» успішно працює вже третій рік поспіль, а її масштаби динамічно зростають. За цей рік кількість будинків-учасників зросла майже в десять разів – із 16 до 135. Крім того, паралельно ми запровадили аналогічну програму для будинків, де не створені ОСББ та ЖБК. За цей рік ми маємо 214 заявок на участь у програмі і вже складені 45 проектів робіт. Одними з перших, хто взяв участь у цій програмі, були мешканці будинку за адресою: вул. Льва Толстого, 17-Б, які обрали утеплення будинку. Будинок знаходиться на обслуговуванні у КП «Керуюча Компанія Голосіївського р-ну». Орієнтовна сума робіт склала 359,7 тисяч гривень, з яких мешканці профінансували свою частину 30%, 107,91 тисяч гривень», – зазначив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв зауважив, що найбільшим попитом користуються роботи зі встановлення теплових пунктів у будинках, заміна вікон та дверей, освітлення, утеплення стін, модернізація насосного обладнання тощо.

«Дуже важливо, що мешканці можуть поєднувати наші програми з урядовою ініціативою отримання «теплих кредитів». Наприклад, вартість робіт у будинку становить 1 млн грн. Місто оплачує 70%, тобто 700 тисяч. Людям залишається зібрати 300 тисяч грн. На ці 300 тисяч можна взяти державний кредит, де держава і муніципалітет теж відшкодовують частину коштів. У результаті, сума, яку мають люди інвестувати в ремонт та термомодернізацію свого будинку, повертається їм у вигляді економії протягом 1-2 опалювальних сезонів, оскільки економія на енергоресурсах у середньому становить 40-50%», –  сказав заступник голови КМДА. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]