Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цього року 260 житлових будинків провели будинкові збори для проведення капремонтів за муніципальною програмою співфінансування

09 червня 2021 року, 14:46

З початку поточного року в 13-ти житлових будинках столиці виконані капітальні ремонти за міською програмою співфінансування. Загалом мешканці вже 260-ти будинків підтвердили участь у програмі: провели будинкові збори, визначились із видами робіт та часткою власників інвестицій. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, у Києві працює дві програми для проведення капремонтів у житлових будинків. Перша – конкурс енергоефективних проектів «70/30%» – для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та кооперативних будинків (ЖБК), за якою вже виконано понад 600 енергоефективних проектів. Друга – програма капітальних ремонтів, якою можуть скористатися і будинки, де ОСББ чи ЖБК не створені.

Міська програма співфінансування капітальних ремонтів у житлових будинках працює в Києві вже третій рік. Вона має лояльні умови участі для будинкових громад, адже більшу частину вартості робіт фінансує місто:

  • капітальний ремонт ліфтів та ліфтового обладнання: місто фінансує – 95%, мешканці – 5%;
  • капремонт покрівлі: місто фінансує – 90%, мешканці – 10%;
  • капремонт будинкових мереж: місто фінансує – 85%, мешканці – 15%;
  • енергоефективні заходи (заміна вікон та дверей, утеплення будинку, встановлення теплопункту тощо): місто фінансує – 70%, мешканці – 30%;
  • створення енергетичного сертифіката будівлі: місто фінансує – 99%, мешканці – 1%;
  • інші види робіт: місто фінансує – 70%, мешканці – 30%.

За його словами, райони продовжують приймати заявки для виконання у поточному році. 

«Від початку поточного року у тринадцяти будинках вже повністю завершені роботи, у решті будинків роботи тривають та будуть виконані до кінця цього року. Нагадаю, що співвласники самостійно обирають вид робіт в залежності від потреби та технічного стану будинку. Більш поширеними є роботи з капітального ремонту ліфтів, дахів, заміни інженерних та електричних мереж у будинку. Під час прийому заявок проводиться роз’яснювальна робота щодо фінансування Програми співфінансування капремонтів у поточному та наступному роках», – наголосив Петро Пантелеєв.

Детальні умови участі у програмі капремонтів можна знайти на сайті муніципально-громадської ініціативи «Школа обізнаного киянина».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]