Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Цьогоріч для дитбудинків сімейного типу будуть придбані 5 автівок

09 серпня 2017 року, 17:50

Цьогоріч для дитбудинків сімейного типу будуть придбані 5 автівок. Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков під час візиту до ДБСТ Юсан.

Так, сьогодні, 9 серпня 2017 року, дитячий будинок сімейного типу Юсан відзначив свій ювілей – цій великій і дружній родині вже 10 років. Привітати родину із ювілеєм приїхали і з КМДА.

В родині виховуються 10 прийомних діток, з яких 4 дітей з однієї родини (двійнята – дітям по тринадцять років та двійнята – дітям по шістнадцять років), по 2 дітей ще з двох родин та ще 2 діток, одна з яких з особливими потребами.

Мама Олена Миколаївна пише вірші, зареєстрована у спілці літераторів, має диплом «Майстрині української художньої вишивки», високоосвічена людина з багатим досвідом роботи директора міського будинку культури Ясинуватського району Донецької області.

Тато Олександр Володимирович працював шахтарем в Донецькій області, віддав цій нелегкій справі багато сил та здоров’я. Переїхавши до Києва, почав займатися улюбленою справою – різьбою по дереву.

Батьки величезне значення приділяють розвитку природних задатків діток.

«Я вражений, з яким розумінням мама й тато відносяться до потреб та інтересів кожної дитини. В мене язик не повертається називати їх батьками-вихователями, бо це рідні батьки для всіх десятьох діток. Єдине, що я можу сказати – цей дитячий будинок сімейного типу варто називати виключно Родиною і саме з великої літери. Дякую батькам, які стільки вкладають у виховання діток. Діти комунікабельні, відкриті, талановиті, а головне – щасливі. Батьки – люди з великим серцем, бо тільки так можна було створити таку надзвичайно позитивну атмосферу в родині. Це сім'я, в гості до якої хочеться завітати ще і ще. Власне, що я і зроблю. Ми домовилися про похід в гості, а з їхньою маленькою кулінарочкою Владою обов'язково щось приготуємо разом», – сказав заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Олексій Резніков повідомив, що протягом першого півріччя 2017 року в Києві створено 5 нових прийомних сімей та 3 дитячих будинки сімейного типу, до яких влаштовано на виховання та спільне проживання 23 дітей.

Він додав, що на виконання заходів Міської цільової програми «Діти. Сім’я. Столиця на 2016-2018 роки» у 2016 році додатково надано фінансову допомогу 21 ДБСТ для вирішення матеріально-побутових проблем на загальну суму — 728 780,25 грн і за кошти міського бюджету придбано 2 квартири та 3 нові легкові автомобілі, які передані у користування дитячим будинкам сімейного типу.

У 2017 році планується закупівля 5 автомобілів для ДБСТ, на що вже передбачені кошти у розмірі 2,5 млн грн.

 

Довідково.

Станом на 07.08.2017 р. в місті Києві функціонує 42 прийомні сім’ї, до яких розміщено 53 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і 24 дитячих будинки сімейного типу, де виховується 167 дітей даної категорії.

На утримання кожної дитини батькам-вихователям виплачується державна соціальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів та грошова винагорода.

Кожна така сім’я знаходиться під особливою опікою міста, яке передбачає фінансову допомогу для закупівлі побутової техніки, ремонту тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]