Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2020 році Департамент охорони культурної спадщини уклав 194 охоронних договори

28 січня 2021 року, 15:28

Протягом 2020 року Департамент охорони культурної спадщини КМДА опрацював та уклав 194 охоронних договори на об’єкти охорони культурної спадщини. Про це повідомив директор Департаменту Олександр Никоряк.

«Попри жорсткі карантинні обмеження, навесні робота продовжувалась у штатному режимі й вийшли на рівень 2019 року. Охоронні договори дуже важливі для захисту і збереження пам’яток. По суті, охоронний договір – це зобов’язання власника пам’ятки належно утримувати її, використовувати за призначенням та, врешті-решт, її збереження», – наголосив Олександр Никоряк.

Він додав, що в охоронних договорах детально прописано, як може використовуватися пам’ятка, види й терміни охоронних, реставраційних, відновлювальних або протиаварійних робіт. Також до договору обов’язково додається й акт технічного стану пам’ятки, перелік історико-культурних цінностей і предметів, що належать до неї.

Нагадаємо, протягом 2019 року Департамент охорони культурної спадщини КМДА опрацював та уклав 205 охоронних договорів на об’єкти охорони культурної спадщини.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]