Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 2021 році Контактний центр міста Києва отримав майже 1,9 млн дзвінків від громадян – Дмитро Загуменний

13 січня 2022 року, 10:51

У 2021 році оператори Контактного центру міста Києва отримали та опрацювали понад 1 млн 889 тисяч дзвінків від громадян. Про це поінформував керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний.

«Торік Контакт-центр опрацював 1 млн 889 тисяч 618 дзвінків. Усього було зареєстровано 1 млн 337 тисяч 256 звернень. Це і, власне дзвінки до 15-51, і звернення через сайт та мобільний додаток, через Урядовий контактний центр тощо. Хочу наголосити, що кияни оцінили зручність сайту та мобільного додатку: 325 731 звернення було направлено таким чином. Саме у 2021-му створено новий застосунок для прийому звернень до 15-51. За його допомогою користувачі можуть оперативно подавати звернення, повідомляти про аварійні ситуації, за потреби додавати фото, а також слідкувати за вирішенням їхнього питання», – повідомив Дмитро Загуменний та додав, що для авторизації потрібно тільки поділитися номером телефону. Система його запам’ятовує і при подальших зверненнях до застосунку можна одразу переходити до питання.

«Серед ТОП найактуальніших сфер стали: житлове господарство – 73% звернень; благоустрій – 7%; транспорт, дорожнє господарство – 6% тощо. Зареєстровано й 64 150 звернень щодо отримання безоплатної первинної правової допомоги. До слова, кияни дедалі стають активнішими та небайдужими: порівняно з 2020 роком зросла кількість пропозицій і побажань щодо роботи – всього 24 493 звернення», – сказав Дмитро Загуменний.

Він також додав, що у рамках проєкту «Прямий зв’язок з київською міською владою» торік проведено 47 ефірів.

«Як відомо, щовівторка на офіційному YouTube каналі Контактного центру міста Києва проводять онлайн-трансляцію, під час якої керівники структурних підрозділів КМДА розповідають про найактуальніші питання столичного життя і спілкуються з киянами. Наші мешканці досить активно долучаються до спілкування: рамках проекту в 2021 році опрацьовано 994 звернення», – розповів Дмитро Загуменний.

Він зауважив, що у 2021 році запроваджено ще один проєкт – «Онлайн-прийом громадян», який проходить щочетверга й передбачає обговорення важливих тем посадовими особами Київської міської державної адміністрації та її структурних підрозділів. У форматі щотижневих «онлайн-трансляцій» на сторінці Контакт-центру в соціальній мережі Facebook мешканці мають змогу залишити коментар та отримати розгорнуту відповідь на нагальні питання. Уже проведено 16 таких трансляцій.

«Ще одне нововведення Контактного центру – відкриття першої кабіни для безкоштовних юридичних відеоконсультацій в приміщенні Святошинської райдержадміністрації. Кияни отримували оперативні та якісні відеоконсультації із різних галузей права: земельного, житлово-комунального господарства, соціального та пенсійного забезпечення. Найчастіше відвідувачі цікавились порядком оформлення спадщини, порядком реєстрації місця проживання/перебування, підставами призначення субсидії та відмовою у її наданні, приватизацією земельної ділянки, призначенням і нарахуванням пенсійних виплат», – констатував Дмитро Загуменний.

Загалом же протягом року Контактний центр міста Києва надав понад 800 000 консультацій.

Додатково.

Комунальна бюджетна установа «Контактний центр міста Києва» – це зручний спосіб безпосередньо розповісти про проблеми столиці та допомогти зробити її кращою. Організація була започаткована на базі колишньої Служби допомоги киянам Call-центр 15-51 і входить до Єдиної системи опрацювання звернень до органів влади. Фахівці Контактного центру оперативно в режимі онлайн надсилають звернення громадян до відповідних структурних підрозділів КМДА, районних у місті Києві державних адміністрацій і комунальних підприємств, щоб надати компетентну та розгорнуту відповідь від виконавців.

Для вирішення порушеного питання можна зареєструвати звернення за допомогою офіційного вебпорталу (https://new.1551.gov.ua/), мобільного застосунку «1551» або зателефонувати: за номером 1551 – зі стаціонарного та мобільного, (044) 205-73-37 – з міжміського.

На базі Контактного центру працює інформаційно-довідковий ресурс «База знань» (http://wiki.1551.gov.ua), який містить відповіді на найпоширеніші питання щодо роботи комунальних служб, тарифів, сплати комунальних послуг тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]