Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У 350 будинках Деснянського району керуюча компанія встановила охоронну сигналізацію (+відео)

28 лютого 2019 року, 13:00

За два роки Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району власним коштом встановила охоронну сигналізацію в більш як 350 житлових будинків заради збереження ліфтового обладнання та лічильників. Про це під час брифінгу заявила директор комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Деснянського району» Ірина Бойко.

«В останні два роки ми мали в районі велику кількість крадіжок ліфтового обладнання, простоювало 200-300 ліфтів. Задля збереження майна ліфтового обладнання ми тільки протягом 2017-2018 років встановили у більше ніж 350 будинках охоронні сигналізації. Це дало можливість зекономити кошти, що раніше витрачалися на ремонти ліфтів після вандалізму, – близько 5 млн грн», – пояснила вона.

За словами директора підприємства, колектив керуючої компанії надалі буде продовжувати виконувати цю роботу. 

Ірина Бойко також зазначила, що нинішня вартість послуг є економічно обґрунтованою, а в деяких випадках затрати підприємства на обслуговування будинку навіть вищі.

«Наприклад, будинок за адресою: вул. Мілютенка, 7-А. За 2018 рік загальна планова вартість робіт, що ми надавали, тобто те, що нараховано людям, склала 598 тис. грн. Фактично на роботи в цьому будинку підприємство витратило 679,2 тис. грн. Незважаючи на те, що вартість послуг у цьому будинку складає 6 грн 11 коп./кв. м, нарахування за місяць у будинку складає – 49,8 тис. грн, а заборгованість складає – 128,9 тис. грн», – повідомила фахівець.

Тим не менше, за словами Ірини Бойко, підприємство у повній мірі виконує необхідні роботи.

«Це прибирання, ліфти, силова електроенергія, місця загального користування та його освітлення, поточні ремонти тощо», – говорить керівник підприємства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]