Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У березні інспектори благоустрою зафіксували понад 5 тисяч порушень

02 квітня 2021 року, 17:28

У березні столичні інспектори благоустрою внесли 5033 приписи та склали 334 адміністративні протоколи за порушення в місті. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«Велика кількість приписів – майже тисяча – була внесена щодо розміщення МАФів. Близько 850 порушень зафіксували через неприбраний сніг – цього року було чимало днів негоди. Сміття, неогороджені розриття територій, аварійні дерева, незадовільний стан доріг та тротуарів – це ті порушення, які найбільш часто знаходять наші інспектори. Наразі у столиці задіяні близько 150 інспекторів, які щодня контролюють стан благоустрою у місті. Роботи у них завжди вистачає», – сказав Тимур Ткаченко.

Керівник Департаменту міського благоустрою додав, що одна із головних функцій Департаменту та КП «Київблагоустрій» – це контроль за чистотою і порядком на вулицях. Нині робота відбувається дуже оперативно: інспектори ефективно взаємодіють із різними службами, і проблема усувається. Звернення, що відправляють кияни до контактного центру  «15-51», відпрацьовуються в повному обсязі. 

Штрафи за порушення Правил благоустрою у місті на сьогодні становлять: для громадян – 340-1360 грн, для суб’єктів підприємницької діяльності – 850-1700 грн. Розмір грошового покарання визначає адміністративна комісія після розгляду протоколів, складених інспекторами благоустрою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]