Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У будинку культури «Печерськ» завершуються ремонтні роботи з кошторисом понад 2 мільйони гривень – Ганна Старостенко

18 листопада 2016 року, 17:55

Цього року місто виділило 2 мільйони 200 тисяч гривень на ремонтні роботи в Центрі художньої та технічної творчості «Печерськ». Після 35 років ігнорування заклад знаходиться у плачевному стані, тому цьогоріч міська влада продовжила розпочате в минулому році поступове відновлення закладу. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час інспекції ходу ремонтних робіт в ЦХТТ «Печерськ».

«Центр художньої та технічної творчості «Печерськ» – це колишній будинок культури «Арсенал», який у 2000 році був переданий до комунальної власності. Мало хто знає, що тут були створені перші в Україні гуртки для творчого і культурного розвитку. Сьогодні тут безкоштовно займається понад тисячі маленьких і старших киян, діє понад 34 клубних об’єднань. Тому надзвичайно прикро, що останні 35 років, а цій будівлі вже 70 років, не виділялися кошти на її оновлення та підтримку», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, задля зупинки аварійних процесів минулого року міська влада вже виділяла кошти на ремонт даху. Цьогоріч було заплановано здійснити наступні ремонтні роботи у тих приміщеннях, які стали найбільш занедбаними.

«Цього року місто виділило 2 мільйони 200 тисяч гривень на найголовніше – на капітальний ремонт санвузлів, гідроізоляцію та інші ремонтно-оздоблювальні роботи. Також незабаром відкриємо повністю відреставровану, з відновленою ліпниною та старовинною люстрою репетиційну залу», – зазначила заступник голови КМДА

Ганна Старостенко додала, що місто поступово приводить цей заклад культури до ладу, тому у 2017 році буде передбачено кошти на наступні ремонтні роботи. Однак справжнім викликом стане реставрація надзвичайно ошатної головної зали, яка потребує повного капітального ремонту.

Зазначимо, що за роки існування центру з лав художньої самодіяльності вийшло багато видатних митців, більше 2000 учасників самодіяльних колективів стали професійними акторами, співаками, музикантами. Особливо значні професійні висоти досягають вихованці народного цирку, що досі діє у центрі. Зокрема, 5 акторів зазначеного цирку виступали разом із Цирком дю Солей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]