Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У будівлі столичної мерії відкрилася фотовиставка «Незламна Україна» (+фото)

03 грудня 2022 року, 19:50

У столичній мерії відкрилася фотовиставки «Незламна Україна» з нагоди 30-ої річниці започаткування у світі Міжнародного дня людей із інвалідністю. Фотовиставка ініційована Управлінням зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

За час повномасштабної агресії російської федерації проти України десятки тисяч людей із інвалідністю були змушені покинути домівки, стати вимушеними переселенцями у своїй країні та біженцями в інших країнах. Тисячі українців, військових і цивільних отримали інвалідність у результаті дій російського агресора.

Як зазначають організатори, у проекті взяли участь ветерани російсько-української війни, які отримали поранення під час бойових дій із захисту України, а також діти з інвалідністю та люди з інвалідністю з дитинства, які через напад російських військ змушені були зазнати всіх жахів війни (обстріли, окупацію, авіанальоти та ракетні удари, евакуацію) – але не зламалися, продовжують боротьбу за власне достойне життя та свою країну.

«Під час зйомок ми були здивовані деякими збігами: так, хлопчик на фото, як виявилось, під час бойових дій поблизу Макарова через інвалідність і нетранспортабельність потрапив з родиною в окупацію, а військовослужбовець, який на знімку опинився поруч з ним, саме отримав тяжке поранення, захищаючи цей населений пункт. З'ясовувались цікаві історії: наприклад, водій маршрутки, який до того навіть автомата в руках не тримав, побачив під час ранкового рейсу на дорозі російські танки – і, миттю зорієнтувавшись, вивіз людей з небезпечного місця, а сам пішов на військову службу і захищав Чернігів. Цікаво було спостерігати, як змінювався на краще стан дітей з інвалідністю під час спілкування з нашими військовими. Безмежна вдячність всім учасниками проєкту, а також нашим партнерам за те, що проєкт відбувся: це чудовий досвід для всіх нас і велика підтримка як ветеранам, так і цивільним, – зазначила Олена Мокренчук.

За словами директора Київського міського центру допомоги учасникам АТО Георгія Кунаха, наразі близько 100 тисяч киян боронять Україну.

«Реінтеграція ветеранів, у тому числі тих, хто отримав серйозні поранення, це надважлива задача! Особливо зараз, коли до лав Сил оборони стали сотні тисяч українців. Центр розробив Концепцію реінтеграції та підтримки учасників бойових дій у Києві. Незабаром ми відкриємо «Kyiv Military Hub», який стане потужним інструментом реінтеграції та підтримки ветеранів. Робимо все, щоб знищувати окупантів та допомагати захисникам у тилу!» – наголосив Георгій Кунах.

Керівниця експертної групи взаємодії з громадськими об’єднаннями й розвитку ветеранського руху Директорату громадської ідентичності та ветеранського розвитку Міністерства у справах ветеранів України Ганна Демиденко наголосила на важливості продовження  активної робота з реабілітації та підтримки ветеранів Сил оборони України через соціальну інклюзію та систему практичних інструментів надання визначеним незламним особистостям необхідної підтримки.

«Збройні Сили України пам’ятають та захищають те, що проголошення і дотримання прав людини і участь людей з інвалідністю в житті суспільства є надзвичайно важливим, адже ці люди не вимагають до себе жалю чи співчуття – вони прагнуть жити повним життям, де захист їхніх прав, гідності та благополуччя є рівно забезпеченим для всіх», – зазначили організатори.

Проєкт реалізовано спільно з Інформаційною агенцією «Армія Інформ» та Центральною телерадіостудією Міністерства оборони України, за сприяння Міністерства у справах ветеранів та за участю громадських організацій «Незламні духом українці» та «Фронт допомоги», а також соціального служіння людям з інвалідністю «Ти особливий» християнської церкви «Відродження».

Відвідати фотовиставку також можуть усі охочі за умови попередньої реєстрації:

10 грудня – реєстрація до 15:00 9 грудня за формою: https://forms.gle/iT5rC4pWRzkkUKRV9;

11 грудня – реєстрація до 15:00 9 грудня за формою: https://forms.gle/sQ2PDvFoUXYXQ2Xu5.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, Київська міська державна адміністрація.

 

Фотовиставка «Незламна Україна»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]