Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Голосіївському районі ЖЕД зекономили понад 200 тис. грн, встановивши у 119 будинках енергозберігаюче освітлення

30 листопада 2017 року, 14:26

У 119 житлових будинках Голосіївського району комунальна керуюча компанія здійснила заміну освітлення місць загального користування на енергозберігаюче. У результаті цього за 1,5 року підприємству вдалося зекономити понад 200 тисяч гривень. Про це під час інспекції житлових будинків № 10 і № 14 на вулиці Академіка Заболотного в Голосіївському районі Києва повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Сьогодні ми перевірили стан двох житлових будинків у Голосіївському районі, які сьогодні є прикладом співпраці мешканців і ЖЕД. Зусиллями ЖЕД тут відремонтовано балкони, загерметизовано шви, встановлено LED-освітлення. У будинку на вулиці Заболотного, 14, наприклад, відремонтовано стіни та вікна у під’їздах. Завдяки енергозберігаючому освітленню в цьому будинку щомісячна економія електроенергії складає 2,5 тисячі гривень», – повідомив Петро Пантелеєв.

За його словами, за два роки керуюча компанія Голосіївського району планує повністю перейти на енергозберігаюче освітлення, вкладаючи зекономлені кошти в додаткову закупівлю засобів енергозбереження.

«Разом із тим, ми часто фіксуємо факти крадіжок LED-ламп, тому просимо мешканців дбайливо ставитись до обладнання та повідомляти про крадіжки чи їхні спроби», зауважив заступник голови КМДА.

Він також зазначив, що міська влада продовжує системний контроль за тим, аби якість послуг комунальних ЖЕД підвищувалася.

«Протягом липня-вересня ми перевірили ЖЕД Дніпровського, Шевченківського, Солом’янського, Оболонського, Подільського районів. Зараз черга Голосіївського району», – сказав Петро Пантелеєв.

На сайті КМДА 29 листопада опублікований рейтинг комунальних ЖЕД. У рейтингу визначено 10 найкращих та найгірших ЖЕДів Києва. Відповідно до рейтингу, найгіршими у жовтні визнані: ЖЕД «Печерська брама» (Печерський район), ЖЕД-102 (Голосіївський район), ЖЕД «Липкижитлосервіс» (Печерський район), ВОП «Софіївка» (Шевченківський район), ВОП «Покровська» (Шевченківський район), ВОП «Золотоустівська» (Шевченківський район), ВОП «Дегтярівка» (Шевченківський район), ВОП «Шулявка» (Шевченківський район), ВОП «Сирець» (Шевченківський район), ВОП «Нивки-Діброва». Разом із тим, 5 ЖЕДів керуючої компанії Деснянського району увійшли до п’ятірки кращих за результатами рейтингу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]