Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У грудні Київ здійснив перерахунок цін на опалення та гарячу воду на 320 млн грн, що є найвищим показником в Україні – Петро Пантелеєв

10 січня 2020 року, 12:16

За грудень 2019 року комунальне підприємство «Київтеплоенерго» знизило нарахування за тепло і гарячу воду на 22-23%. У середньому кияни отримали платіжки на 300-400 гривень менше. Підприємство в рекордно короткі терміни здійснило коригування та знизило ціни в рахунках. Про це під час сьогоднішнього прес-брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

За його словами, загальний обсяг перерахунку складає 320 мільйонів гривень, що є найбільшим показником в Україні.

«Підставою для такого коригування цін на послуги є зниження ціни природного газу. Як ви бачите зі слайду, в тарифі на теплову енергію вартість природного газу є одним із ключовим факторів ціноутворення і займає понад 80%. Нагадаю, відповідний механізм здійснення коригування вартості послуг затверджений постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» № 1082, що прийнята 24 грудня 2019 року», – зауважив Петро Пантелеєв.

Саме тому, як тільки знизилась ціна на газ і з’явився затверджений механізм зниження цін на комунальні послуги, «Київтеплоенерго» оперативно здійснило усі нарахування 980 тисячам родин столиці.

Суму персонального перерахунку можна побачити в окремій графі в рахунку на оплату послуг.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]