Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді хочуть створити ТКК, яка перевірить будівельні роботи навколо Ботсаду ім. Гришка

16 травня 2017 року

У Київраді хочуть створити ТКК, яка перевірить будівельні роботи навколо Ботсаду ім. Гришка

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики погодили створення тимчасової контрольної комісії, яка перевірить здійснення будівельних робіт навколо Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України.

Автор подання відповідного проекту рішення, депутат Київради Денис Москаль зазначив, що постановою Верховної Ради України запроваджено мораторій на виділення земельних ділянок на відстані не менше 200 метрів від меж Ботанічного саду. Цією ж постановою доручено Кабінету Міністрів України встановити по периметру ділянки охоронну зону не менше 200 метрів від її меж.

“Незважаючи на це, на відстані 150 метрів від Ботанічного саду по вулиці Землянській проводяться будівельні роботи на чотирьох ділянках. Вони належать до земель рекреаційного призначення, на яких забороняється діяльність, що може перешкоджати використанню їх за призначенням, а також негативно впливати на природний стан цих земель”, - зазначив Денис Москаль.

Відповідна ТКК перевірятиме законність передачі земельних ділянок, цільове призначення, законність проведення будівництва та відповідність проектній документації нерухомого майна та об’єктів будівництва, що збудовані на відстані 200 метрів.

Строк діяльності ТКК – 6 місяців. До складу комісії увійшли представники усіх фракцій Київради. Очолить ТКК суб’єкт Денис Москаль.

Відповідний документ також має розглянути постійна комісія з питань екологічної політики, остаточно вирішуватимуть на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]