Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді пропонують демонтовувати самовільно розміщені телекомунікаційні мережі у комунальних приміщеннях

05 червня 2018 року

У Київраді пропонують демонтовувати самовільно розміщені телекомунікаційні мережі у комунальних приміщеннях

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу депутати погодили проект рішення, який дозволить вирішити проблему самовільного розміщення телекомунікаційних мереж у житлових та нежитлових будівлях комунальної власності. 

Наразі жодне підприємство, установа чи організація комунальної форми власності не здійснює демонтажу самовільно розміщених телекомунікаційних мереж. Зокрема, ретрансляторів на дахах житлових та нежитлових будівель
комунальної власності, які несуть пряму загрозу здоров'ю містян — зазначається у пояснювальній записці. 

Офіційний реєстр телекомунікаційних мереж у житлових та нежитлових будівлях комунальної власності веде КП «Київжитлоспецексплуатація». Тому пропонується, аби саме це комунальне підприємство здійснювало і демонтаж телекомунікаційних мереж, розміщених без укладання відповідних договорів. 

“У місті Києві часто телекомунікаційні мережі розміщують самовільно.  Але у нас на багатомільйонне місто немає жодної структури, яка б займалася їхнім демонтажем.  Проект рішення передбачає, що демонтаж буде виконувати “Київжитлоексплуатація”, саме тому нам потрібно внести деякі зміни до статуту їхньої діяльності. Після того, як дані зміни будуть зареєстровані в Мін’юсті, вони матимуть механізм, як здійснювати демонтаж. Я не кажу, що треба прибирати абсолютно всі телекомунікаційні мережі, але ті, які стоять незаконно і не мають відповідних дозвільних документів, – мають бути демонтовані”, - зазначив співавтор відповідного рішення, депутат Київради Святослав Кутняк.

Проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань власності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]