Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді затвердили Порядок надання статусу борця за незалежність України у XX столітті

15 грудня 2022 року, 18:13

У Київській міській раді затвердили Порядок надання статусу борця за незалежність України у XX столітті на території міста Києва. Таке рішення на засіданні Київської міської ради ухвалили 67 депутатів.

За словами депутатки Київської міської ради, голови постійної комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Юлії Ярмоленко, в українському законодавстві передбачено визнання учасників боротьби за незалежність України у XX столітті головними суб’єктами відновлення державності.

«Натомість у законі не визначено на підставі яких документів та у який спосіб підтверджується участь вищезазначених осіб у боротьбі за незалежність України у XX столітті. Тому необхідно на місцевому рівні затвердити Порядок надання статусу борця за незалежність України у XX столітті на території міста Києва. Це рішення в майбутньому також буде сприяти наданню додаткових соціальних гарантій, пільг або інших виплат борцям за незалежність України у XX столітті та членам їхніх сімей», – зазначила Юлія Ярмоленко.

Депутатка додала, що право подавати пропозиції щодо визнання борців за незалежність України у XX столітті мають фізичні особи та громадські організації, діяльність яких пов’язана з участю у боротьбі за незалежність України у XX столітті на території міста Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]