Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київській міській раді буде створено підготовчу групу з питань визначення чисельності та повноважень районних у місті Києві рад

03 лютого 2022 року, 15:43

У Київській міській раді створено підготовчу групу з питань визначення чисельності та повноважень районних у місті Києві рад та затверджено її персональний склад. Таке рішення підтримали 100 депутатів Київради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, підготовча група буде напрацьовувати пропозиції до проєктів рішень про утворення районних у місті Києві рад, визначення їх чисельності та чисельності їх апарату, а також буде визначати обсяг повноважень цих рад.

«Ми усвідомлюємо, що завершення процесу децентралізації у столиці передбачає, в тому числі, утворення районних в місті Києві рад та їх виконавчих органів. Наразі в Києві створено підготовчу групу з питань визначення чисельності та повноважень рад. Буде враховано думку депутатів, службовців, експертів та представників громади щодо утворення ефективних органів місцевого самоврядування в районах. Згодом буде сформовано проєкт рішення та винесено на розгляд профільних постійних комісій Київської міської ради», – зазначив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що за попереднім таймінгом восени 2022 року мають відбутись демократичні вибори до районних в місті Києві рад із дотриманням основних принципів Європейської хартії місцевого самоврядування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]