Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київській міській раді врегулювали питання фінансової поворотної допомоги комунальним закладам культури під час дії воєнного стану

15 квітня 2022 року, 14:01

У Київській міській раді врегулювали питання фінансової поворотної допомоги комунальним закладам культури під час дії воєнного стану. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні більшістю депутатів.

За словами голови постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії на територію України київські комунальні заклади культури з об’єктивних причин не мають можливості виконувати умови повернення фінансової допомоги з бюджету міста Києва на поворотній безоплатній основі, яку вони отримують для створення мистецького продукту.

«Київська міська рада прийняла важливе рішення для комунальних закладів культури територіальної громади столиці та відновлення їхньої діяльності. Відтак, під час дії воєнного стану, а також протягом терміну до шести місяців з дня закінчення, припинення або скасування форс-мажорних обставин заклади культури не здійснюють повернення фінансової допомоги та подачу звітності про використання фінансової допомоги з бюджету міста на поворотній безоплатній основі. А термін дії їхніх договорів буде продовжено на відповідний період», – зазначила Вікторія Муха.

Депутатка додала, що міська влада сприяє розвитку сфери культури у столиці та надає додаткові соціальні гарантії для київських комунальних закладів культури.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]